Новини компаній

Не працює кавомашина: основні несправності та методи їх усунення

6 October 2022, 10:22

Основні причини несправності кавомашин ☝️ Що робити, якщо кавомашина не вмикається ⏩ Куди звертатися для проведення діагностики кавомашини? Як усунути дефекти кавомолки.

Несправності кавомашин та методи їх усунення

Сьогодні кавоварки широко використовуються в місцях скупчення людей: на вокзалах і в аеропортах, в бізнес і торгових центрах, і офісах. Більшість їх дозволяють готувати популярні напої: еспресо, капучино, лате. Апарати відносяться до складних пристроїв, тому технічне обслуговування та ремонт кавомашин здійснюється у сервісних центрах. Частину поломок можна усунути на місці встановлення машини. Ремонт складних ушкоджень провадиться в умовах майстерні.

Кавомашина не вмикається

Це відбувається через несправності системи живлення. Потрібно перевірити працездатність розетки, вилки, сполучного кабелю, запобіжника, вимикача та надійність їх з'єднання між собою. Для діагностики поломки знадобиться тестер. Усунення проблеми полягає в заміні елемента, що відмовив. Після ремонту перевіряється працездатність виробу. Іншою причиною несправності може бути налипання бруду на кнопки керування або відсутність з'єднання кабелю. Для усунення дефекту потрібно провести очищення панелі, а також усунути поганий контакт у проводці.

Машина варить неякісну каву або майже не видає її

Незалежно від того, чи ви готуєте еспресо, капучино або лате, якість напою не відповідає очікуваному. Причина у несправності капучинатора. Це може бути засмічення трубки або використання невідповідного молока. Проблеми з трубкою вирішуються промиванням капучинатора. При цьому не можна використовувати металеві щітки. Що ж до молока, рекомендується використовувати лише пастеризоване. Недостатня насиченість і густина кави або неповна порція можлива внаслідок несправності електронного блоку або датчиків. При цьому машина може видавати лише кілька крапель напою.

Несправності гідросистеми (кавомашина протікає)

Це найпоширеніший дефект. Він виникає внаслідок старіння гумових прокладок, шлангів тощо.

До таких пошкоджень відносяться:

  • розгерметизація;
  • засмічення;
  • поява накипу.

Перша проблема усувається ліквідацією протікань у гідросистемі. Заміні підлягають резинотехнічні вироби, що зносилися. Іноді потрібне встановлення нового водяного фільтра. При розгерметизації до системи потрапляє повітря, що призводить до утворення пробок, що порушують роботу машини. Після усунення причин несправності потрібно видалити повітря. Причиною засмічення може бути налипання частинок кави на сітці та у фільтрі ріжка. Часто щільність нальоту така, що можливий вихід один — чистка щіткою. Утворення накипу при кип'ятінні води неминуче. Виробники рекомендують видаляти її за допомогою декальцинаторів у вигляді таблеток або рідин, що розміщуються в резервуарі пристрою.

Несправності системи індикації

Це виявляється у відсутності відображення інформації на дисплеї. Причина — дефект електронного блоку Проблему можна вирішити лише в умовах сервісного центру.

На дисплеї з'являється код помилки

Його розшифровка наводиться у посібнику з ремонту. Відображення коду помилки полегшує діагностику несправності. Але далеко не всі проблеми можуть бути усунені дома.

Повідомлення про очищення піддону відображається постійно

Це відбувається внаслідок несправності блоку керування чи датчика. Полагодження можливе в умовах сервісу.

Пристрій не меле зерна або під час роботи видає шум

Причина полягає у використанні кавового зерна, яке має велику насиченість жирами. Доведеться провести очищення резервуара машини щіткою або в інший спосіб і використати інший сорт кави. Підвищений шум при роботі агрегату викликаний висиханням мастила в частинах, що труться. У цьому випадку видаляють залишки старого мастила і замінюють його на свіже.

У піддоні є напіврідка макуха

Причина — неправильна експлуатація чи дефект заварного вузла.

В цьому випадку причини можуть бути наступні:

  1. Проблеми з кавомолкою.
  2. Втрата гнучкості ущільнювача у заварному модулі.

Поява макухи в піддоні можлива через неправильно вибраний помел. Найкраще встановити середнє значення.

Використання вирви

Потрібна машина в режимі кавомолки та чайник із вузьким носиком. Пристрій містить лійку та паперовий фільтр. Обслуговування зводиться до заміни фільтра. Закінчивши ремонт, досвідчений майстер завжди дасть рекомендації користувачу щодо подальшої її технічної експлуатації. Їх дотримання дозволить продовжити термін служби пристрою та довго насолоджуватися ароматом порцій свіжої кави.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кавомашина  
Матеріали по темі