Новини компаній

Інтерферон для дітей — чи варто приймати?

27 October 2022, 15:34

Згідно з опитуваннями педіатрів до настання підліткового віку щороку дитина переносить як мінімум 2-3 ГРВІ, не враховуючи ймовірності зараження тяжчими захворюваннями. Багато дітей щорічно хворіють на ангіни, бронхіти та грип. Така частота пов'язана з особливостями незміцнілої імунної системи малюка. На відміну від дорослих, вона ще зовсім незріла.

Щоб знизити ймовірність зараження вірусами, деякі педіатри призначають інтерферони. На https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/interferonyi можна ознайомитися з асортиментом у МІС Аптека 9-1-1.



Чому діти так часто хворіють?

Висока частота захворювань зумовлена саме шляхом проникнення хвороби до ослабленого організму. Слизові оболонки не сформували досить сильний бар'єр та не здатні протистояти мікробіоценозу. Тому у малюків настільки низька відповідь імунної системи на різні захворювання. Щоб скоротити ймовірність захворювання, необхідне приймання препаратів. У деяких випадках призначають інтерферони. Це можуть бути як мазі, так і суспензії або краплі.

Тонкощі роботи речовини

Вченими доведено, що в організмі є власне джерело інтерферону. Він використовується для купірування росту клітин вірусу, що вже потрапив до організму. Саме тому для дітей рекомендується застосування двох форматів препарату:

  • у вигляді спреїв та крапель для носа;
  • у форматі супозиторіїв, тобто свічок.

Формат підібраний не просто так. Робоча речовина потрапляє безпосередньо на слизову оболонку та починає діяти буквально після нанесення. А свічки рекомендуються для використання з зовсім маленькими пацієнтами, які можуть злякатися та перешкодити впорснути краплі або спрей.

Варто відзначити, що інтерферон часто призначається як профілактика появи захворювань. Призначається виключно лікарем, який прописує необхідну кількість ліків. Не рекомендується збільшувати дозування препарату на власний розсуд без додаткової консультації зі спеціалістом.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Інтерферон аптека 
Матеріали по темі