ДОПОМОГА

Житомиряни пробігли ультрамарафон з Житомира до Києва, аби зібрати кошти на подарунки для дітей загиблих військових

8 November 2022, 16:18

Двоє житомирян 5 листопада влаштували благодійний забіг. О шостій ранку стартували у Житомирі, а фінішували о 23:00 у Києві. Хлопці розповідають, що давно планували пробігти ультрамарафон, але хотіли конвертувати кілометри у донати на добру справу. Тому обидва Максима вирішили допомогти здійснити мрії дітей, які втратили батьків внаслідок російського вторгнення в Україну.

«Ми шукали, на що робити донати, й натрапили на фонд «Народний тил-реабілітація». У них з 1 лютого починається збір, вони з 2017 року збирають на подарунки до святого Миколая дітям, які втратили батьків під час війни. Ми побачили їх пост, він, чесно, нас просто «розірвав», зв’язалися з ними і сказали, що ми з ними, й до останньої копійки, що зможемо зібрати, переведемо на їх рахунок», – розповідає Максим Страмцов.


Житомиряни подолали понад 140 кілометрів, і станом на 8 листопада зібрали понад 134 тисячі гривень на подарунки для дітей.

«Ми планували пробігти з початку 138 км – це від нашого проспекту Незалежності до майдану Незалежності, бо це дуже символічно. Насправді від нас потрібні були лише ноги, бо команда підтримки робила все: вболівала, перевдягала, годувала. Нам зустрічалися люди: в Києві о пів на одинадцяту, коли вже майже немає світла, ми бачили дівчину з плакатом, де написано було: «До McDonalds ще 4 км». А ми мріяли про нього. В результаті вийшло 143 км», – говорить Максим Синенко.

Хлопці наголошують, що для них головне є те, що діти отримають не просто подарунок, а саме те, що вони просили у листі до святого Миколая. Адже дітям потрібно вірити в диво і в те, що світло завжди перемагає темряву.

«Не буде такого, як колись в школі, що закупили набори однакових фломастерів, олівців, цукерки, і однакове усім відправили. Саме класне і чому нас «розірвало», – що буде виконуватися мрія конкретної дитини, і це круто», – каже Максим Страмцов.

Збір коштів на подарунки дітям, які втратили батьків внаслідок російського вторгнення в Україну, триває. Кожен може долучитися та здійснити дитячу мрію.

Перерахувати кошти можна на карту Монобанку за номером: 5375 4114 2122 4887

Посилання на «банку» https://send.monobank.ua/jar/3iBfsxZXA7

PayPal для донатів у доларах без комісії runcomteam@gmail.com

Fondy https://pay.fondy.eu/s/H97iri

Нагадаємо, у жовтні 2022 року житомиряни вирішили пробігти містом, намалювавши GPS-треком напис «ЗСУ», аби висловити вдячність захисникам України.

Як повідомляв Житомир.info, 12 жовтня 2022 року житомирянин Олександр Швецов завершив свій благодійний похід від Одеси до Яремче за вісім днів, зібравши майже 3 млн грн на автівки для бійців, спочатку він планував зібрати 800 тис. грн на два пікапи і на один мікроавтобус: пікапи для побратимів на Херсонському та Донецькому напрямках, а мікроавтобус – для підрозділу на кордоні з білоруссю.

Про шлях та волонтерство Олександра Швецова можна подивитися у проєкті «Діалоги про перемогу, відзнятому 14 жовтня 2022 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: біг забіг марафон ультрамарафон донати дитина подарунок День святого Миколая  
Матеріали по темі