Новини компаній

Який тип стабілізатора напруги обрати?

10 November 2022, 11:09

Стабілізатор напруги в мережі — дуже корисний прилад, що захищає техніку від стрибків напруги та дозволяє їй працювати без перебоїв. Сьогодні існує багато типів стабілізаторів. Щоб вибрати для себе підходящий, потрібно заздалегідь дізнатися про їх особливості. Ви можете прочитати про це нижче в статті або скористатися безкоштовною консультацією спеціалістів сайту Zhuk.ua. В каталозі сайту представлені стабілізатори напруги усіх типів, що описані далі по тексту.

Сервопривідні

Один із «старих» типів стабілізаторів. Їх двигун керує знімачем напруги, що бігає по обмотці трансформатора. Це дозволяє плавно коригувати вихідний струм. Окрім плавності вони мають ще одну перевагу — низьку ціну.

Сервоприводні стабілізатори не позбавлені недоліків — вони шумлять при роботі, мають низьку швидкість спрацьовування, а сам сервопривід — не дуже стійка деталь.

Релейні

В таких приладах витки трансформатора перемикаються за допомогою компактного електронного реле. Це ще один вигідний за ціною тип стабілізаторів. Самі прилади мають невеликий розмір і надзвичайно прості в обслуговуванні.

Серед недоліків можна відзначити східчастий принцип роботи — це дає невисоку точність та спотворює синусоїду струму. Також під час спрацьовування реле видає клацання.

Тиристорні та симісторні

Це два дуже схожих типи. Вони працюють майже так само, як і релейні, але замість силового реле в них встановлений електронний ключ — тиристор або симістор. Серед їхніх переваг — висока точність та швидкість спрацьовування, високий ККД та невеликий розмір приладів. Але, як і релейні, вони перемикають струм східчасто, тому погано реагують на сильні стрибки напруги. Їх ремонт обійдеться досить дорого.

Інверторні

Сучасний тип стабілізаторів, що використовують в роботі подвійне перетворення напруги — зі змінного у постійне і назад. Трансформатор в таких приладах замінений маленькою інверторною платою, завдяки чому стабілізатори мають невеликий розмір. Серед їх переваг:

  • дуже висока швидкість відгуку;
  • висока точність струму на виході;
  • ідеальна синусоїда струму;
  • нечутливість до різких стрибків та перевантажень.

Заходьте на сайт Zhuk.ua та замовляйте той стабілізатор, що підійде саме вам. Кожна представлена в каталозі модель має вигідну ціну та гарантію від виробника. Магазин «ЖЖУК» — якісна техніка для кожного українця!

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стабілізатор напруги 
Матеріали по темі