Новини компаній

Переваги використання гумової плитки як напольного покриття

16 November 2022, 11:55

В багатьох сферах, де раніше активно використовувалася бетонна плитка, зараз використовується гумова. Цей матеріал, виготовлений з відпрацьованої автомобільної гуми, має високі споживчі характеристики, відрізняється тривалим періодом якісної служби та помірною ціною.

Звичайно ж, якість залежить від технології виробництва та доброчесності виробника. Гарним вибором стане гумова плитка від Euro Guma. Ця компанія відмінно зарекомендувала себе на українському ринку, має позитивну репутацію та велику кількість постійних клієнтів.

Характеристики гумової плитки

Щоб краще розібратися з властивостями матеріалу, потрібно зрозуміти процес його виробництва. Утилізовані автомобільні шини спочатку подрібнюють до розміру фракції не більше 4 мм. Далі часточки попадають у спеціальні змішувачі, де до них додають поліуретановий клей та барвники. Наступним є процес формування готових виробів гарячим або холодним способом. Товщина та щільність плитки залежать від мети її подальшого використання.

Основні властивості:

  • добре витримує навіть сильні навантаження, різкі перепади температур, вплив вологи та сонця;
  • простота обслуговування;
  • легкість транспортування та монтажу;
  • тривалий період служби без втрати первинних властивостей та зовнішніх показників;
  • відповідність екологічним вимогам — навіть під час горіння матеріал виділяє шкідливі речовини в межах гранично допустимого рівня;
  • добре поглинає шум та вібрації;
  • високі дренажні характеристики пресованої гуми дозволяють попередити виникнення калюж або утворення криги;
  • повна відповідність вимогам ДСТУ.

Цей матеріал естетично привабливий, може бути різних форм та кольорів.Гумове покриття для дитячих майданчиків добре пружинить, захищає від травм, зменшує навантаження на м'язи та суглоби. До того ж, на такій поверхні добре помітні скло, камінці та інші предмети, які можуть становити небезпеку для дітей.

Переваги гумової плитки

Пресована гума в більшості випадків використовується як альтернатива бетонній плитці. І швидке зростання її популярності обумовлено великою кількістю вагомих переваг.

  • Гума являється легким та пружним матеріалом, якщо порівнювати з асфальтом чи бетоном.
  • Не розтріскується та не кришиться при сильних навантаженнях.
  • Має дренажні властивості.
  • Добре піддається обробці, що в рази полегшує монтажні роботи.
  • Різноманітна кольорова гама.

Сфери застосування гумової плитки

Довговічний та легкий матеріал використовується в багатьох сферах життя, тому його впевнено можна назвати універсальним. Основними сферами застосування є:

  • житлові комплекси. Гумове покриття ідеально підходить для облаштування спортивних та дитячих майданчиків, які відповідають вимогам безпеки та мають привабливий вигляд;
  • приватні будинки та дачі — власники використовують гумову плитку для облаштування доріжок, зон відпочинку, під'їздів та підлоги в гаражі;
  • стадіони та майданчики для спорту і розваг. Пресована гума забезпечує відмінне зчеплення з поверхнею, мінімізує ковзання ноги та ймовірність падіння;
  • адміністративні та офісні приміщення — гумове покриття для підлоги має привабливий вигляд, добре вписується в будь-який стиль інтер'єру, не вимагає особливого догляду та служить довгі роки.

Дитячі майданчики

Гумова плитка для дитячих майданчиків дозволяє зробити місце для активних ігор та розваг більш безпечним та комфортним. Матеріал прекрасно амортизує, тому всі рухи та стрибки даються легко і приємно. А доступна ціна та простота монтажу дозволяють використовувати пресовану гуму як на великих загальних майданчиках, так і маленьких приватних.

Доріжки та тротуари

Найбільша перевага гумової плитки при використанні для облаштування доріжок — її дренажні властивості. Матеріал не накопичує вологу та швидко сохне після дощу. А взимку можна не боятися, що на поверхні з'явиться крижана плівка.

Дача

Використовуючи гумове покриття для двору, можна втілити самі цікаві дизайнерські задуми, не витрачаючи при цьому багато коштів.

Така плитка дозволяє швидко облаштувати терасу, не залучаючи при цьому додаткових спеціалістів чи техніку. Альтанка, доріжки чи площадка біля басейну — все можна зробити самостійно і насолоджуватися відмінним результатом.

Служить такий матеріал в середньому 40 років. Отже, декілька десятиліть на подвір'ї буде чисто, охайно та без калюж.

Стадіони та спортивні споруди

Бігові доріжки, аквапарки, тенісні та волейбольні майданчики та багато іншого. Доведено, що покриття з відмінною амортизацією позитивно впливає на успіхи спортсменів та знижує втому.

Паркінги та гаражі

Коли мова йде про облаштування приватних гаражів та великих паркінгів, треба враховувати велике навантаження на підлогу та вплив хімічних речовин (мастило, бензин, омивач тощо). Гумова плитка добре себе зарекомендувала в таких умовах — матеріал не тріскається, не деформується, відштовхує рідини та легко очищається від будь-яких забруднень.

Сходи

Сходи завжди були і є зоною підвищеної небезпеки. Тому їх поверхня має бути вкрита нековзким матеріалом, який легко очистити від випадково пролитих рідин чи маслянистих речовин. Пресована гума відповідає усім вказаним вимогам.

Якщо мова йде про вуличні сходи, то в цьому випадку теж додаткові вигоди — матеріал швидко сохне після дощу та не покривається льодом у зимовий період.

Підлогове покриття

Великі виробничі та промислові приміщення, цехи та склади — все частіше в таких будівлях використовується гумове покриття для підлоги. Це допомагає економити кошти і час на виконання ремонтних робіт. До того ж пресована гума має високі тепло- та звукоізоляційні властивості, що особливо важливо для виробництв.

Варто зазначити, що описаний спектр використання гумової плитки є неповним — цей матеріал практично немає обмежень по застосуванню. Тому можна сміливо експериментували та втілювати у життя свої цікаві задуми.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гумова плитка плитка 
Матеріали по темі