Суспільство

У Службі автодоріг відзвітували про розчищення засніжених шляхів у Житомирській області та пояснили, чому змушені економити сіль

21 November 2022, 09:57

У ніч на 21 листопада на дорогах державного значення у Житомирській області працювало близько 30 одиниць спецтехніки, яка розчищала шляхи від снігу і розподіляла протиожеледну суміш.

Про це вранці 21 листопада повідомила пресслужба Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

У САД звітують, що станом на ранок понеділка дороги в області проїзні.

«Триває боротьба дорожників з атмосферним явищем. Цілодобово докладаємо зусиль для прибирання снігу з доріг та забезпечення безпечного руху. Минулої ночі одночасно розчищали сніг та розподіляли протиожеледну суміш 19 комбінованих механізмів у взаємодії з 10-ма навантажувачами, працювало 62 дорожні робітники», – йдеться у повідомленні.

За минулу добу було використано більше 2300 тонн протиожеледних матеріалів. У САД зауважують, що застосовується переважно 10%-ва суміш солі та фрикційних матеріалів, адже температура повітря помірно низька.

Також у Службі автодоріг зазначають, що намагаються ощадливо використовував сіль.

«Вперше доводиться забезпечувати проїзд в умовах війни. Ще нещодавно все зимове утримання доріг було під питанням, адже основний виробник солі в Україні тимчасово припинив роботу. Закордонна ж сіль – вартісна, тому маємо використовувати її економно, приділяючи увагу стратегічним та гуманітарним маршрутам. Працюємо кожен на своєму фронті. У той час, коли військові повертають додому кожен сантиметр рідної землі, ми, дорожники, працюємо для безпеки кожного з користувачів автошляхів», – кажуть у САД.

До слова, пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації з посиланням на інформацію Житомирського ЦГМ попереджає про погіршення погодних умов в області.

«Вдень 21 листопада в м. Житомир та південних районах Житомирської області очікується значний сніг та мокрий сніг, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця (1 рівень небезпечності – жовтий)», – попереджають синоптики.

Ускладнення погоди може призвести до порушення руху транспорту на дорогах і вулицях.

Нагадаємо, вранці 20 листопада 2022 року Служба автодоріг в Житомирській області інформувала, що третю добу дорожники прибирають сніг та обробляють дорожнє покриття протиожеледними матеріалами у цілодобовому режимі.

Як повідомляв Житомир.info, 20 листопада 2022 року у поліції розповідали, що за дві минулі доби на автошляхах Житомирської області унаслідок ДТП травми отримали п’ятеро людей: у всіх випадках водії транспортних засобів не впорались з керуванням та допустили зіткнення з іншими автомобілями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога САД снігопад сніг циклон  
Матеріали по темі