Здоров'я

У Житомирській області захворюваність на грип та ГРВІ за тиждень зросла на 5% за рахунок дітей, серед дорослих – знизилася

23 November 2022, 11:55

У період з 14 по 20 листопада у Житомирській області на грип та ГРВІ захворіло 4807 осіб, це на 5% більше, ніж за попередній тиждень.

Про це у коментарі Житомир.info 23 листопада розповів завідувач відділу організації епідеміологічних досліджень Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Анатолій Головченко.

«Протягом останнього тижня у період із 14 листопада по 20 листопада у Житомирській області на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 4807 осіб, що на 5% більше, ніж за попередній тиждень. Із них 3046 осіб – діти, це 63% від усіх хворих. За попередній тиждень захворюваність збільшилася за рахунок дітей, серед дорослих навпаки помітне зниження. Госпіталізували 145 людей, із них 91 дитина», - зазначив він.

За даними лабораторного центру 420 осіб отримали щеплення. Зокрема, у Коростенському районі – 127, у Житомирському – 28, у Олевському – 24. У м. Бердичеві вакцинувалися 40 людей, а у м. Житомирі – 164.

Днями у медзакладах Житомирської області з’явилася вакцина від грипу та ГРВІ в якості гуманітарної допомоги.

Для Житомир.info Анатолій Головченко розповів, що вакцина, отримана в якості гуманітарної допомоги, а саме 3 тисячі доз, передбачена наразі для осіб із групи ризику, зокрема, і медпрацівників. Також він зазначив, що обласний центр контролю та профілактики хвороб отримав всього 20 доз вакцини для працівників установи, наголосивши, що цього замало.

Нагадаємо, упродовж тижня з 7 по 13 листопада на грип та ГРВІ захворіли понад 4500 людей, а це на 10,5% більше, ніж за попередній тиждень.

Як повідомляв Житомир.info, з жовтня 2022 року розпочався епідемічний сезон захворюваності на грип та ГРВІ. Упродовж місяця в Житомирській області рівень захворюваності знижувався, проте за перший тиждень листопада кількість недужих збільшилася: захворіли понад 4 тисячі людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грип ГРВІ лабораторний центр 
Матеріали по темі