Здоров'я

Наколінники, харчування та сон: лікар житомирського медичного центру розповів, як полегшити сезонне загострення хвороб суглобів

25 November 2022, 10:00

В осінньо-зимовий період майже для кожного зростає ризик захворіти, адже це сезон застуд та пора слизьких тротуарів, небезпечних травмуваннями. Особливо непростим цей час є для людей з хронічними захворюваннями, оскільки давні недуги «прокидаються» і дошкуляють ще більше.

Зокрема, з настанням холодів часто дають про себе знати болі у суглобах. Серед найчастіших причин – переохолодження організму й зміни у фізичній активності, пояснює ортопед-травматолог житомирського Медичного центру «Відновлення» Олександр Степанов.

«Взимку кістки і суглоби сильніше болять, бо падає атмосферний тиск, що призводить до зміни тиску в суглобах. Також у холодний період суглоби стають більш жорсткими і скутими. Взимку люди рухаються менше, аніж в теплі місяці. Відповідно, існує більша ймовірність виникнення болю у людей, які страждають артрозом суглобів», – розповідає Олександр Степанов.

Корисно знати, що біль у суглобах можуть угамувати наколінники з натуральної шерсті деяких тварин.

«Якщо людина відчуває, що суглоби мерзнуть на вулиці, то варто користуватись зігрівальними наколінниками з собачої або з овечої вовни», – радить лікар.

Також на стан кісток і суглобів впливає харчування, якість сну та емоційний стан.

«Харчування повинно бути багатим на кальцій і вітамін D. Норма кальцію присутня у молочних продуктах, мигдалі і сої. А багато вітаміну D в молоці, яйцях, злакових продуктах. Не менш важливо мати здоровий сон, тривалістю 7-8 годин. Також на сприйняття людиною болю впливає песимістичний настрій, тому потрібно себе налаштовувати на позитив», – каже лікар.

Однак не завжди вдається позбутися болю самотужки.

Якщо описані заходи не поліпшують вашого самопочуття, не гайте часу – звертайтеся до лікаря. Кваліфікований ортопед-травматолог у центрі «Відновлення»надасть максимально ефективну допомогу, адже знає, як позбутися болю у суглобах навіть без медичних препаратів.

МЦ «Відновлення» має все для того, аби повернути радість повноцінного життя.

Записатися на консультацію та дізнатися подробиці можна за телефоном 0800 305 860 або безпосередньо у клініці «Відновлення» за адресою м. Житомир, вул. Любарська, 4. https://vidnovlennya.center/

Як допомогти собі самому при болю у спині та коли потрібно бігти до лікаря – про це у бліцінтерв’ю з вертебрологом житомирського центру «Відновлення»

«Відновлення» – клініка, де лікують причини, а не симптоми!


Чому наслідки можуть бути серйознішими, ніж самі травми, читайте у бліцінтерв’ю з ортопедом-травматологом житомирського Медичного центру «Відновлення» Олександром Степановим

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Відновлення клініка лікарня сезонне загострення суглоб 
Матеріали по темі