Економіка

В Житомирській області заборгованість із заробітної плати за дев’ять місяців збільшилася майже в два рази

25 November 2022, 16:45

В Житомирській ОВА 25 листопада відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсiй, стипендій та iнших соціальних виплат.

Про це повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

«Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОВА, за оперативними даними за станом на 01.11.2022 загальна сума заборгованості становила 31,5 млн грн на 16 підприємствах області (на 01.02.2022 – 17 млн грн та 5 підприємств відповідно). Серед причин затримки виплати заробітної плати працівникам підприємств є припинення діяльності через відключення енергопостачання», - йдеться у повідомленні.

За результатами засідання комісія вирішила рекомендувати керівникам підприємств, що мають заборгованість із заробітної плати:

вжити всіх можливих заходів для забезпечення реалізації прав працівників на своєчасне отримання заробітної плати;

надати обласній комісії графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати для здійснення спеціального моніторингу погашення підприємствами заборгованості із заробітної плати відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 № 1037 «Деякі питання здійснення спеціального моніторингу погашення підприємствами, установами і організаціями заборгованості із заробітної плати».

Нагадаємо, 15 червня під час чергового засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соцвиплат обговорювали наявна заборгованість із виплати заробітної плати на державному підприємстві «Житомирський лікеро-горілчаний завод» та ПАТ «Бердичівський машинобудівний завод «Прогрес»: станом на 01.05.2022 сумарна заборгованість на цих двох підприємствах складала майже 19 млн грн, що становило понад 58% від загальної суми заборгованості в області.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 січня 2022 року заборгованість із виплати заробітної плати в Житомирській області становила 16,4 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА зарплата  заборгованість 
Матеріали по темі