Події

Нетверезий житомирянин забарикадував квартиру та погрожував дружині зарядженою рушницею: поліцейські вгамували дебошира

28 November 2022, 17:10

27 листопада до поліції надійшло повідомлення про конфлікт у родині житомирян. За словами заявника, чоловік перебував у нетверезому стані та погрожував дружині рушницею. На місці події спецпризначенці роти поліції особливого призначення ГУНП зайшли до забарикадованої квартири та вчасно відібрали зброю у дебошира. Ніхто з людей не постраждав.

Про це 28 листопада повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Подія сталася близько 11:40. На виклик про вчинення домашнього насильства першими прибули патрульні. Коли підтвердилась інформація про наявність у квартирі зброї, їм на допомогу були залучені спецпризначенці РПОП ГУНП.

Вхід у квартиру дійсно був заблокований зсередини меблями, однак поліцейським вдалося зайти в оселю непомітно для чоловіка. Він знаходився в одній з кімнат, сидів на ліжку, а поряд з ним лежала рушниця. Коли спецпризначенці зайшли, чоловік потягнувся за нею, проте не встиг – зброя уже була у руках поліцейських.

«Рушниця була заряджена, але її власник ніяк пояснити свої дії та наміри не міг. Зовні він мав ознаки неадекватного стану», - розповів заступник командира взводу РПОП ГУНП Вадим Журавський.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Житомирського районного управління поліції. Під час огляду у квартирі було вилучено ще дві гранати. На щастя, за висновками фахівців вибухотехнічної служби поліції, вони виявились навчальними. Відносно чоловіка були оформлені адміністративні матеріали за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства…) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Окрім того, поліцейські з’ясували, що 69-річний чоловік мав дозвіл для зберігання мисливської рушниці.

«Однак за виявлених обставин та відповідно до норм Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» наразі він позбавлений права на зберігання та носіння гладкоствольної зброї. Рушниця вилучена», - повідомив начальник відділу контролю за обігом зброї ГУНП Олександр Господарчук.

Окрім того, чоловікові доведеться відповідати і за порушення встановлених вимог щодо її зберігання.

Нагадаємо, за даними ГУНП станом на 28 листопада з початку 2022 року поліція Житомирської області отримала понад 9 тис. звернень про домашнє насильство, понад 8 тис. з яких – від жінок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: домашнє насильство зброя дебошир граната чоловік дружина подружжя Журавський 
Матеріали по темі