Події

У Житомирській області суд оштрафував вчительку фізкультури за цькування учениці

29 November 2022, 16:24

У Житомирській області суд оштрафував вчителя Територіального відділення м. Радомишль Головинського вищого професійного училища нерудних технологій за булінг стосовно учениці. Педагог систематично ображала дівчину, а також лаялась. За це освітянку оштрафували на 850 грн.

Постанову щодо вказаної справи за ч. 1 ст. 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Булінг (цькування) учасника освітнього процесу) Радомишльський районний суд Житомирської області виніс 22 листопада 2022 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 24 листопада.

Сам інцидент мав місце 27 жовтня цього року.

«27.10.2022 близько 12:00 год. вчитель фізичної культури ТВСВ м. Радомишль Головинського ВПУНТ ОСОБА_1, перебуваючи на робочому місці за адресою (…), вчинила булінг (цькування) стосовно учениці ОСОБА_2 (…), яке виразилось у психологічному насильстві, а саме в систематичних образах та вживанні нецензурної лайки», – йдеться у постанові.

Зазначено, що вчителька в судове засідання не з`явилася. «З поданої нею до суду заяви вбачається, що остання просить суд розгляд даної справи про адміністративне правопорушення провести у її відсутність за наявними у справі доказами, надані пояснення працівникам поліції підтримує, зазначені у протоколі обставини не заперечує».

Скриншот з постанови Радомишльського районного суду від 22.11.2022

Тож суд постановив: «ОСОБА_1 визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та призначити адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі 850,00 гривень».

Також з учительки стягнули 496 грн судового збору.

Як повідомляв Житомир.info, 30 березня 2021 року Чуднівський районний суд Житомирської області оштрафував матір учня КЗ «Вільшанський ліцей», оскільки той вчинив булінг щодо вчителя трудового навчання. Хлопець «висвітлював непристойні речі на офіційному сайті» навчального закладу. За вчинок сина матір оштрафували на 850 грн штрафу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: булінг цькування училище Радомишль  
Матеріали по темі