Економіка

Для безробітних жителів Житомирської області, які долучаться до «Армії відновлення», вже виділили майже 400 тис. грн

1 December 2022, 10:17

Для оплати праці орієнтовно 50 безробітних Житомирської області, які долучаться до «Армії відновлення» ще до кінця 2022 року, виділили близько 390 тис. грн.

Про це 30 листопада повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«Безробітні жителі Житомирщини зможуть взяти участь в оплачуваних суспільно корисних роботах. Вони будуть організовуватись районними військовими адміністраціями спільно з військовим командуванням та сільськими, селищними і міськими радами. Про це йдеться у розпорядженні начальника Житомирської обласної військової адміністрації від 25 листопада за №344», - йдеться в повідомленні.

За даними центру зайнятості, перелік видів суспільно корисних робіт для працездатного населення та підприємства-замовники визначатимуться місцевими громадами. Відомо, що у Малинській та Овруцькій міських і Словечанській сільській радах вже підготовлені проєкти відповідних рішень, які мають розглянути виконавчі комітети. Після визначення громадами потреби в таких роботах служба зайнятості зможе направляти для участі в них зареєстрованих безробітних. Оплата праці – на рівні мінімальної: 6700 грн за повний місяць роботи.

Як зазначила директорка Житомирського обласного центру зайнятості Галина Корінна, ще до кінця цього року принести користь і собі, і країні зможуть за попередніми підрахунками близько 50 безробітних. Для оплати їхньої праці у 2022 році з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття виділено майже 390 тис. грн. Безробітні можуть залучатись до робіт з підтримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням та їх експлуатації, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття, ремонтно-відновлювальних робіт, заготівлі дров і т.д.

За даними Мінекономіки, станом на кінець листопада, до суспільних корисних робіт для відновлення України вже долучились понад 2000 безробітних у 6 областях: Київській, Сумській, Полтавській, Чернігівській, Донецькій та Рівненській.

«Регіональна влада активно організовує на місцях суспільно корисні роботи, спрямовані на відновлення країни, і залучає до них все більше безробітних. На сьогодні такі роботи проводяться в Сумській, Чернігівській, Київській, Донецькій, Полтавській та Рівненській областях. З грудня вони також будуть організовані у Волинській та Запорізькій області. У суспільно корисних роботах задіяні вже понад 2000 людей, що втратили роботу. Вони перейшли в статус зайнятих осіб і отримують оплату за виконання таких робіт щонайменше 6700 грн. Наразі держава виплатила їм вже 8,5 млн грн»,- розповіла заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна.

Нагадаємо, 25 жовтня пресслужба Мінекономіки повідомляла, що Уряд активізує механізм залучення безробітних до «Армії відновлення» країни через їх участь у суспільно корисних роботах, впровадження цього механізму в регіонах обговорювали під час наради першого віцепрем’єр-міністра - міністра економіки України Юлії Свириденко з головами обласних та Київської міської військових адміністрації. Зазначалося, що залучені громадяни будуть отримувати мінімальну зарплату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: безробітний центр зайнятості "Армія відновлення" 
Матеріали по темі