Місто

«Житомиртеплокомуненерго» пояснило рахунки за тепло споживачам, які мають індивідуальне опалення

5 December 2022, 12:33

КП «Житомиртеплокомуненерго» оприлюднило роз’яснення про нарахування споживачам з індивідуальним опаленням в будинках, не обладнаних приладами обліку теплової енергії.

Зазначається, що нарахування з’явилися в опалювальному сезоні 2022-2023 рр., бо наказом Мінрегіону від 28 грудня 2021 року внесені зміни до Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг.

«Згідно норм Методики розподілу споживачі з альтернативним опаленням в житлових будинках з централізованою системою теплопостачання повинні оплачувати за загальнобудинкові потреби опалення (в залежності від поверховості будинку і співвідношення площ відключених квартир до загальної площі будинку – відсоток в кожному будинку свій. Вирахувана величина ділиться пропорційно опалювальним площам на всі приміщення будинку)і за опалення від транзитних трубопроводів, прокладених через квартиру (величина залежить від кількості, довжини і заізольованості трубопроводів і розраховується за формулою», - інформує КП «Житомиртеплокомуненерго».

Нижче – роз’яснення, оприлюднене комунальним підприємством 21 листопада 2022 року:


Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2017 року Житомирський міськвиконком ухвалив рішення про затвердження коефіцієнтів нормативної втрати теплової енергії на опалення місць загального користування в багатоквартирних житлових будинках міста. Директор КП «Житомиртеплокомуненерго» пояснював принципи нарахування плати за опалення МЗК.

В січні 2019 року мешканець трикімнатної квартири в багатоповерхівці на вул. Огієнка отримав платіжки за тепло, в тому числі за опалення місць загального користування – 670 грн, хоча на сходинковій клітині у їхньому під’їзді навіть немає батарей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: теплокомуненерго платіжка тепло рахунок ЖТКЕ 
Матеріали по темі