Події

СБУ в монастирі Житомирської області виявило молодиків з кримінальним минулим та пропагандистську літературу рф

8 December 2022, 15:18

СБУ завершила безпекові заходи у жіночому і чоловічому монастирях та у Скиті УПЦ (МП) на Коростенщині.

Про це 8 грудня повідомляє управління СБУ в Житомирській області.

«Співробітники СБУ, Нацполіції і Нацгвардії разом із представниками релігійних громад перевірили територію та приміщення Чоповицького Афонської ікони Божої матері жіночого ставропігійного монастиря, Казанської ікони Божої матері чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії і Скиту цього монастиря на честь преподобного Сілуана Афонського на Коростенщині. Загалом ретельно перевірено більше сорока споруд і помешкань, а також півтори сотні осіб, які перебували на території релігійних об’єктів. Під час безпекових заходів на території чоловічого монастиря та скиту виявлено чоловіків-мешканців різних регіонів України. Усі молодики – спортивної статури та мають кримінальне минуле. Під час відпрацювання мобільних терміналів, якими вони користуються, встановлено контакти із абонентами з території рб та рф. У ще одному монастирі виявлено особу, яка з 2020 року перебуває у загальнодержавному розшуку як безвісти зникла», - йдеться у повідомленні.

Дані громадяни пройдуть поглиблені контррозвідувальні опитування щодо наявності підстав перебування та можливих зв’язків із громадянами рб і рф.

«Під час молебнів у монастирях продовжували згадувати як саму країну-агресора, так і медіаперсон рф, які підтримують так звану спеціальну військову операцію в Україні. про це свідчать знайдені співробітниками СБУ молитовні записки. Також правоохоронці знайшли пропагандистсько-релігійну літературу, «схвалену» до використання московською патріархією руської православної церкви та надруковану в росії для насадження насельницям і насельникам монастирів «правильних» постулатів «істинної віри», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 2 грудня співробітники Служби безпеки України проводили контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ (МП) у Житомирській області. Зокрема: у Свято-Анастасіївському ставропігійному жіночому монастирі (м.Житомир), скиті Свято-Анастасіївського ставропігійного жіночого монастиря (Житомирський район), скиті Іверської ікони Божої Матері Чоповичського Афонського ікони Божої Матері жіночого ставропігійного монастиря (Житомирський район). За результатами безпекових заходів у Свято-Анастасіївському ставропігійному жіночому монастирі та двох Скитах на Житомирщині виявлено осіб, які перебувають на зв’язку з громадянами рф.

Як повідомляв Житомир.info, на черговій сесії Житомирської обласної ради 7 грудня 2022 року депутати проголосували за звернення до президента, Верховної ради, Кабміну та Ради національної безпеки й оборони України щодо заборони діяльності релігійних організацій (об’єднань) УПЦ московського патріархату на території держави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ УПЦ МП монастир церква МП пропаганда  
Матеріали по темі