Новини компаній

Вибираємо косметику для немовлят: основні рекомендації

16 December 2022, 16:52

Шкіра у немовлят значно ніжніша, ніж у дорослих, і потребує спеціального догляду. Проте одні матусі впевнені, що для малечі достатньо одного універсального крему з позначкою «для дітей», а інші скуповують чи не всі б’юті-новинки. Хто робить правильніше та яка косметика дійсно потрібна малюкам?

Головний критерій вибору дитячої косметики

Вибираючи молочко для тіла для немовлят чи інший косметичний засіб, слід враховувати, що шкірний покрив у малюків надзвичайно вразливий до зовнішніх впливів. Їхня шкіра складається з меншої кількості шарів, ніж у дорослих, тому й більш тонка. Концентрація вологи в її складі вкрай висока, а рівень рН близький до нейтрального, що послаблює природний захист перед бактеріями та вірусами. Процес потовиділення також відбувається дещо по-іншому, ніж у дорослих.

Все це вказує лише на одне — для догляду за шкірою малюків потрібна максимально безпечна косметика з особливими характеристиками:

  • з високою зволожувальною здатністю;
  • гіпоалергенна;
  • без агресивних компонентів у складі;
  • з ніжною текстурою, яка легко наноситься на шкіру.

Більшість засобів з бюджетного сегмента, попри маркування «для дітей», для догляду за шкірою немовлят не годиться. В складі дешевої косметики зазвичай містяться консерванти, ароматизатори, віддушки, більш дешеві синтетичні аналоги натуральних компонентів. Такі засоби здатні викликати алергію, подразнення та навіть спровокувати розвиток атопічного дерматиту в майбутньому.

Аби максимально захистити малечу від контакту зі шкідливою хімією й при цьому підтримувати правильний рівень вологи в шкірі, дерматологи та педіатри радять використовувати засоби з категорії дерматокосметика. Чи не найкраща продукція такого типу представлена міжнародним брендом La Roche-Posay.

В чому переваги косметики La Roche-Posay для малюків?

Косметика La Roche-Posay — це засоби, розроблені дерматологами з урахуванням потреб чутливої та проблемної шкіри. Дерматокосметика багато в чому схожа з засобами, які використовують для лікування різноманітних шкірних проблем. Проте має менш концентровану формулу, що дозволяє застосовувати її для щоденного догляду за шкірою.

Більшість косметичних продуктів бренду годяться для догляду за ніжним шкірним покривом малюків. Серед найкращих засобів для немовлят можна назвати молочко LIPIKAR, створене на основі 100% олії ші та термальної води.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: косметика для немовлят  
Матеріали по темі