Новини компаній

Які є бензинові пили та на що звернути увагу під час вибору

19 December 2022, 12:02

Професійні бензинові пили використовуються на підприємствах, на будівельних майданчиках та популярні для домашнього господарства. За їх допомогою легко перетворити велику кількість лісу на дрова, розпилити різні матеріали. Бренди пропонують різні моделі. Ми розповімо, на які характеристики варто звернути увагу під час вибору, розглянемо найпопулярніші варіанти.

Технічні параметри пристроїв

Від основних характеристик залежить призначення бензинової пили та можливості. Під час вибору зверніть увагу на такі технічні параметри:

  1. Потужність та об'єм двигуна. Від них напряму залежать продуктивність приладу та його вартість. Моделі з показниками до 2000 Вт недорогі, але не підійдуть для безперервного використання тривалий час. Якщо шукаєте моделі для частих робіт, зверніть увагу на пили з потужністю від 2300 Вт та об'ємом двигуна мінімум 41 куб. см.
  2. Довжина шини. Параметр показує, наскільки товстий матеріал може розпилити обладнання. Для обробки дерев у домашньому саду підійдуть моделі з довжиною шини 181–300 мм. Якщо шукаєте бензинову пилу для повалу лісу, варто придивитись варіанти з більш довгими елементами.
  3. Крок ланцюга. Чим менший показник, тим більш акуратний зріз. Якщо параметр великий, після обробки деревини залишаться видимі волокна. Враховуйте, що для роботи пилою з маленьким показником потрібно мінімум зусиль.

Окрім цього, важливу роль грає натяг ланцюга. Він може бути безключовим або з використанням інструментів. У першому випадку бензопила зручніша в експлуатації, оскільки натяг регулюється рукою за допомогою спеціального елементу на корпусі.

Зверніть увагу на наявність гальма ланцюга. Варто замовити бензопилу з такою конструкцією, адже це додаткова безпека оператора під час роботи. Якщо інструмент під час зворотного удару відкине вгору або убік, рухома частина обладнання моментально зупиниться.

Найпопулярніші моделі бензинових пил

Для повалу лісу з товстим стовбуром підійдуть Vitals Prof BKZ 5531rm 20 Magnesium. Довжина шини становить 508 мм, а потужність — 2300 Вт. Такі характеристики забезпечують високу продуктивність та сумісність з матеріалами різної товщини. Для догляду за домашнім садом можна обрати Echo CS-2511WES. Модель з коротшою робочою частиною — вдалий варіант для догляду за тонкими гілками.

Makita EA6100P45E — апарат з потужністю 3400 Вт. Модель можна використовувати на будівельних майданчиках тривалий час без перерв. Бензинова пила підійде для домашнього господарства та підприємств, що професійно займаються ремонтними роботами тощо.

Враховуйте, що вартість приладів залежить від технічних характеристик, можливостей. При виборі спирайтесь на призначення техніки. Для потреб у власному будинку можна подивитись недорогі моделі з невисокими показниками, але вони не підійдуть для роботи з екстремальним навантаженням.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пила бензинова пила 
Матеріали по темі