Новини компаній

Корисні поради щодо вибору меблевої фурнітури

21 December 2022, 15:08

Купуючи меблі, ми часто звертаємо увагу лише на загальний вигляд шафи або тумби, не помічаючи невеликі, але дуже важливі деталі. До таких деталей, безперечно, відноситься меблева фурнітура. Від її якості та дизайну залежатиме не тільки зовнішній вигляд меблів, але також зручність використання та навіть термін служби. Хороший вибір якісної фурнітури ви знайдете в інтернет-магазині Owwa https://owwa.com.ua/mebelnaya-furnitura/, ми розповімо, як її вибрати.

Різновиди меблевої фурнітури

Аксесуари для меблів випускаються у різних формах та призначені для виконання різних завдань. При цьому всю фурнітуру можна умовно поділити на два типи:

  • лицьова;
  • для кріплення.

До першої групи відносять аксесуари, які використовуються зовні, тобто з лицьової частини меблів. Це ручки, ніжки, зовнішні коліщатка для пересування меблів, а також декоративні елементи.

Що стосується кріпильної фурнітури, вона виконує всю «чорнову роботу». За допомогою петель, доводчиків та замків виробники забезпечують функціональність меблів, а також гарантують зручність її експлуатації.

Як вибрати фурнітуру для меблів?

Ось кілька корисних порад, якими ви можете керуватися перед покупкою меблевих аксесуарів:

  • матеріал кріпильних елементів має бути одночасно легким та міцним;
  • вибирайте петлі із силіконовими вставками, які не дозволять їм скрипіти;
  • кулькові напрямні безшумно ходять й довше зберігають працездатність;
  • всі зовнішні елементи повинні поєднуватися за стилем та кольоровою гамою з корпусом меблів;
  • обробка країв має здійснюватися ПВХ-кромкою.

Якщо ви хочете заощадити на покупці кріпильних елементів, радимо придбати корисні аксесуари до них. Наприклад, вибравши звичайні петлі без дорогих механізмів, що доводять, ви зможете доповнити їх силіконовими накладками, які будуть наклеєні на внутрішню частину дверей і не допустять ударів при закритті. Дорогі металеві ручки можна замінити аналогами з міцного пластику, хоча перший варіант все ж таки кращий, оскільки набагато довше зберігає первозданний вигляд. Сподіваємося, наші поради будуть вам корисними.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фурнітура меблева фурнітура  
Матеріали по темі