Політика

Депутата Житомирської міськради від ОПЗЖ не позбавили мандата, бо комісії це рішення не підтримали, - Сухомлин

28 December 2022, 13:25

Депутата Житомирської міської ради від ОПЗЖ Юрія Самборського не позбавили мандата, бо депутатські комісії не підтримали відповідний проєкт рішення сесії.

Про це 27 грудня в інтерв’ю розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Після моєї особистої розмови з ним на початку березня він написав заяву про складання депутатських повноважень. Потім це рішення треба було проголосувати в сесійній залі, проєкт рішення пішов на розгляд комісій, і в комісіях я не побачив підтримку цього рішення: комісії за нього не голосували. А виносити рішення, яке не підтримали комісії, в сесійну залу – я намагаюся такого не робити», - сказав Сергій Сухомлин.

Він також скептично ставиться до реалізації ініціативи щодо позбавлення мандатів депутатів, які були обрані від ОПЗЖ.

«Не вірю в реалізацію цього, бо це майже неможливо сьогодні зробити. Я за заборону ОПЗЖ, але не бачу, як в законний спосіб можна позбавити мандатів депутатів, які були обрані на виборах. Тоді потрібно проводити позачергові вибори. Якщо в Житомирській міській раді депутатів від ОПЗЖ не так багато (5 з 42 – ред.), то є ради на сході країни, де їх 50%, чи як у Миколаєві – приблизно 40%. Таке рішення може паралізувати роботу місцевих рад», - зауважив мер Житомира.

Повністю інтерв’ю з мером читайте тут

Нагадаємо, 6 червня на сайті міської ради оприлюднили проєкт рішення про дострокове припинення повноваження депутата Житомирської міської ради восьмого скликання Самборського Юрія Анатолійовича. На сесії міської ради 14 липня мер оголосив, що Самборський відкликав свою заяву про складання депутатських повноважень: більшість депутатів не підтримали пропозицію зняти з розгляду питання про дострокове припинення повноваження депутата, але і за це рішення не набралося достатньої кількості голосів.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 8 березня 2022 року мер оприлюднив інформацію, що депутат Житомирської міської ради від ОПЗЖ Юрій Самборський заховався на Волині, в місті Любомль. Ввечері цього ж дня Самборський виклав у Facebook своє фото на майдані в Житомирі з карематами у багажнику і заявив, що він займався гуманітарною допомогою, але після розмови з мером вранці 9 березня написав заяву на складання депутатських повноважень. Зазначимо, що Юрій Самборський був депутатом Житомирської міської ради в 2010-2015 роках, обирався від Партії регіонів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Самборський міськрада депутат ОПЗЖ Сухомлин 
Матеріали по темі