Події

У Житомирській області киянина оштрафували за стрільбу з рушниці: хотів розборонити собак

2 January 2023, 13:10

У Житомирській області чоловіка оштрафували на 1700 гривень за стрільбу на своєму подвір’ї: вистрілив з рушниці у повітря, аби розборонити собак.

Про це йдеться у постанові Малинського районного суду Житомирської області, винесеній 28 грудня 2022 року (ст. 174 КУпАП (Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку)). У Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 29 грудня.

Сам інцидент стався 16 грудня 2022 року. Правопорушник – директор ТОВ «АМС Логістик» (відповідно до інформації на ресурсі Opendatabot, підприємство зареєстроване у місті Києві. Основний вид діяльності – «Інша допоміжна діяльність у сфері транспорту». Директор – Мирослав Ісаєнко. Він також є одним із засновників цього підприємства, а інший засновник громадянин росії Андрій Квєткін).

«16 грудня 2022 року о 22 годині 50 хвилин ОСОБА_1 на подвір`ї за місцем свого проживання (…), здійснив три постріли в повітря з власної мисливської гладкоствольної зброї марки «МР-153»», – йдеться у матеріалах суду.

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав, «підтвердив факт вчинення правопорушення. Вказав, що тримає собаку породи Алабай, того вечора, почув шум, коли вийшов на вулицю, то побачив, що його собака бореться з іншою, яка забігла на подвір`я, не знаючи, як вирішити ситуацію, взяв зброю і тричі вистрілив вгору».

Скриншот з постанови суду

Врешті, суд постановив: «ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.174 КУпАП. Застосувати до ОСОБА_1 адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 (одна тисяча сімсот) гривень».

Окрім цього, з порушника стягнули 496 гривень судового збору.

Також у матеріалах суду зазначено, що вилучена мисливська гладкоствольна зброя не належить до переліку зброї, зазначеної у ст. 174 КУпАП, яка підлягає конфіскації, а тому підлягає поверненню власнику.

Як повідомляв Житомир.info, 26 липня 2022 року Житомирський районний суд виніс вирок чоловікові, який у квітні цього ж року з рушниці застрелив вівчарку. За скоєне обвинувачений отримав покарання у виді 1 року обмеження волі з випробуванням упродовж того самого строку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя рушниця стрільба стрілянина АМС Логістик суд постанова штраф Ісаєнко  
Матеріали по темі