Влада

Мер зустрівся з представниками Посольства Чехії: говорили про встановлення у Житомирі пам’ятника чеським легіонерам

11 January 2023, 09:56

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин 10 січня зустрівся із віцеконсулом Посольства Чеської Республіки в Україні Давідом Машеком та заступником посла Чеської Республіки в Україні Іржі Прецліком.

Про це 10 січня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Чехія — перша країна, яка передала танки Україні. Чеські дипломати одними з перших повернулися до Києва. Ми постійно відчуваємо велику політичну, гуманітарну, моральну підтримку!», — сказав міський голова.

Зазначається, що у ході зустрічі сторони поновили питання встановлення пам’ятника чеським легіонерам. Про це йшлося ще у 2021-му році, коли Житомир з робочим візитом відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула.

«Тоді наші плани змінив ковід, а потім повномасштабна…. Але! Сьогодні вважаю за доцільне повернутися до цього питання і встановити пам’ятник чеським воїнам. Процедура займе не більше двох місяців», — каже Сергій Сухомлин.

Нагадав міський голова й давні наміри про побратимство з чехами, яке обговорювалося попередньо й стало можливим, зокрема, завдяки ентузіазму спілки етнічних чехів та голові Чеської національної ради України Людмилі Чижевській.

Як повідомляв Житомир.info, 31 травня 2022 року депутати Житомирської міської ради проголосували за побратимство з чеським містом Пардубіце.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Чехія посол  
Матеріали по темі