Економіка

«Житомиргаз» нагадує про вчасну сплату за послугу розподілу газу

19 January 2023, 16:11

Завдяки розрахункам споживачів аварійні бригади АТ «Житомиргаз» виїздять на ліквідацію аварійних ситуації, фахівці служби контрольно-приладового обстеження детально оглядають газові мережі на предмет пошкодження, виробничі підрозділи займаються ремонтом та обслуговування мереж та газорегулююче обладнання.

Сплачувати за послугу розподілу варто до 20-го числа щомісяця і зробити це можна в онлайн-сервісах 104.ua впродовж декількох хвилин:

* за допомогою Особистого кабінету на сайті 104.ua;

* за допомогою Мобільного додатку 104.ua для систем IOS та Android;

* за допомогою чат-бота 7104ua у Viber;

* через чат-бот 7104ua у Телеграм;

Також розрахуватися за послугу доставки блакитного палива можна :

* через систему інтернет-платежів Portmone.com ;

* сервіс онлайн-платежів iPay.ua;

* за допомогою Інтернет-послуг “Ощад 24”, “ПриватБанк” (оплата з карти будь-якого банку);

* у будь-якому відділенні “Укрпошти”;

* через відділення будь-якого банку;

* через термінали самообслуговування.

У компанії звертають увагу на те, що у платіжках від АТ «Житомиргаз» у 2023 році можуть змінитися суми в залежності від річного обсягу споживання минулого року. Не зважаючи на те, що газовий рік триває з 1 жовтня по 30 вересня, перерахунок плати за розподіл газу здійснюється на початок календарного року – 1 січня.

Нагадаємо, що оплата послуг доставки газу здійснюється рівними частинами протягом року. Місячна вартість послуги розподілу природного газу визначається як добуток 1/12 річної замовленої потужності споживача на тариф.

Кожен споживач може самостійно розрахувати вартість доставки газу. Для цього свій обсяг споживання енергоносія у минулому газовому році він має помножити на тариф на розподіл газу. Він залишився незмінним: 2,04 грн з урахуванням ПДВ за 1 кубічний метр замовленої потужності.

Якщо поділити отриману суму на 12 рівних платежів – це і буде розмір щомісячної плати за доставку газу. Наприклад, якщо у попередній газовий рік ви спожили 120 кубічних метрів природного газу, то цього року щомісяця будете сплачувати вартість доставки 10 кубічних метрів.

Для споживачів газу з нульовим споживанням або тих, хто користується газом менше 9 місяців, Державний регулятор ще у березні 2020 року затвердив порядок розрахунку мінімального платежу за доставку газу

39 куб. м – для побутових споживачів, які використовують природний газ тільки для приготування їжі;

126 куб. м – для побутових споживачів, які використовують природний газ для підігріву води та приготування їжі;

314 куб. м – для побутових споживачів, які використовують природний газ комплексно, у тому числі для опалення, або об’єкта споживача, що не є побутовим.

Мінімальну плату за доставку природного газу затверджено для наступних категорій споживачів:

  • нові споживачі та/або домогосподарства, що мають період споживання природного газу менший за дев'ять місяців;
  • домогосподарства, які тривалий час не користувались газом, в тому числі яким припинено розподіл газу шляхом опломбування, але вони не від’єднані від системи газопостачання і не подавали заяву на розірвання договору на розподіл.

Пресслужба АТ «Житомиргаз»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиргаз 
Матеріали по темі