Влада

Директору «Житомиртеплокомуненерго» повернули Mitsubishi, який три роки був під арештом у справі про розтрату

25 January 2023, 13:51

Корольовський суд м.Житомира скасував арешт на автомобіль Mitsubishi Pajero Wagon 2008 року випуску, який належить директору комунального підприємства КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитру Рогожину.

Відповідна ухвала Корольовського райсуду була ще 10 листопада 2022 року, але оприлюднена вона лише 18 січня 2023 року.

Арешт автомобіля стосується кримінального провадження по обвинуваченню Дмитра Рогожина за ч.3 та ч.4 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

З метою забезпечення відшкодування завданої вказаних кримінальним правопорушенням шкоди прокурор подав позов в інтересах територіальної громади про стягнення з Дмитра Рогожина коштів у сумі 267 тис. 978 грн 29 коп. 22 лютого 2019 року ухвалою слідчого судді Корольовського районного суду м.Житомира було накладено арешт в рамках даного кримінального провадження на земельну ділянку та автомобіль Mitsubishi Pajero Wagon 2008 р.в., легковий універсал, з метою забезпечення виконання судового рішення в межах відшкодування цивільного позову.

«В судовому засіданні захисником обвинуваченого ОСОБА_5 адвокатом ОСОБА_6 було заявлене клопотання, яке було викладено в окремому процесуальному документі про скасування арешту на автомобіль, що належить обвинуваченому. Відповідно до вказаного клопотання сторона захисту просить скасувати арешт на автомобіль, який на даний час належить обвинуваченому, оскільки крім арешту на автомобіль в рахунок забезпечення відповідно цивільного позову, був також накладений арешт на земельну ділянку, вартість якої повністю. покриває заявлений прокурором цивільний позов. Прокурор заперечував проти задоволення вказаного клопотання, оскільки вважає, що підстав для скасування арешту немає», - йдеться в ухвалі суду.

Представник потерпілого, яким в даній справі є територіальна громада міста Житомира в особі Житомирської міської ради, не заперечував проти задоволення клопотання сторони захисту, посилаючи на те, що вартість земельної ділянки, щодо якої не ставить питання про скасування арешту, повністю забезпечує можливість відшкодування шкоди, завданої даним кримінальним правопорушенням. Суду був наданий експертний висновок, що вартість арештованої земельної ділянки станом на 25 квітня 2022 року становить 272 тис. 100 грн, що покриває суму заявленого цивільного позову.

Скріншот з ухвали суду

Нагадаємо, 12 жовтня 2018 року Дмитру Рогожину повідомили про підозру у розтраті коштів комунального підприємства. Обласне управління СБУ інформувало, що спільно з прокуратурою викрили на розтраті чверть мільйона бюджетних коштів посадовця КП «Житомиртеплокомуненерго». Мова йшла про тендери з НВП «Техноцентр» зі Львова: голова тендерного комітету штучно формував умови конкурсних торгів для перемоги визначеної бізнес-структури, для цього до переліку закупівель вносилася специфічна продукція, яка виготовлялася саме цим підприємством, але була не потрібна для виконання комунальниками ремонтних робіт. В березні 2019 року до Корольовського районного суду м.Житомира надійшов обвинувальний акт по обвинуваченню Дмитра Рогожина.

Чергове судове засідання у справі призначене на 3 лютого 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, 2 грудня 2021 року 2 грудня пресслужба ГУНП інформувала, що правоохоронці викрили у службовій недбалості директора комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» Дмитра Рогожина: упродовж кількох років він укладав договори з місцевою фірмою на постачання гравію, піску, щебеню та наповнювачів за цінами, що у декілька разів перевищували ринкові. В лютому 2022 року справа щодо обвинувачення Дмитра Рогожина у службовій недбалості пішла до суду і зараз перебуває на розгляді в Богунському районному суді м.Житомира, чергове засідання має відбутися 9 лютого 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рогожин суд автомобіль теплокомуненерго ЖТКЕ розтрата 
Матеріали по темі