Місто

Яких спеціалістів шукають роботодавці у Житомирі та скільки готові платити

25 January 2023, 16:02

З початку 2023 року близько тисячі людей звернулися за допомогою до Житомирського міського центру зайнятості, більше сотні вже знайшли роботу. Про актуальну ситуацію на ринку праці 25 січня дізнавалися журналісти Житомир.info.

«На сьогодні у Житомирському міському центрі зайнятості налічується понад 250 пропозицій різноманітної роботи для безробітних. Це майже третина усіх запропонованих вакансій в області. У нас близько 600 безробітних, а вакансій вдвічі менше», - говорить заступник начальника фінансово-аналітичного управління Лариса Барчук.

Роботу шукають переважно жінки. Найбільша потреба залишається у працівниках робітничих професій.

«Найбільш затребувані вакансії сьогодні - це робітничі професії: водії, електрогазозварники, слюсарі, швачки, кухарі. Серед службовців – це бухгалтери. Багато вакансій на великих промислових підприємствах міста – це «Житомирські ласощі», маслозавод «Рудь». Близько 10 комунальних підприємств також пропонують роботу – ТТУ шукає водіїв маршруток, водоканал. Також Укрпошта пропонує багато вакансій», - розповідає заступник начальника фінансово-аналітичного управління.

У центрі зайнятості розповідають, за яку роботу готові платити більше.

«У середньому по місту заробітна плата близько 10 тисяч грн, однак вона коливається. Найвища заробітна плата спостерігається у водіїв, в середньому близько 14 тисяч, а максимальна 25 тисяч грн. Далі йдуть лікарі, у нас зараз затребувані лікарі різних профілів із заробітньою платою 20 тисяч грн. Лікарів шукає три лікарні, є 15 вакансій, наприклад, потрібен лікар-онколог», - каже заступник начальника фінансово-аналітичного управління Лариса Барчук .

Також у центрі зайнятості розповіли, що серед актуальних вакансій є одна цікава - міська рятувальна служба на воді шукає водолаза.

Нагадаємо, що у 2022 році через службу зайнятості працевлаштувалися майже 13 тисяч жителів Житомирської області – на 40% менше, ніж роком раніше.

Як повідомляв Житомир.info, з початку війни станом на 20 грудня 2022 року на Житомирщині роботу втратили понад 20 500 людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ вакансія працівник працевлаштування робота 
Матеріали по темі