Місто

Дитяча стоматполіклініка залишиться на майдані Перемоги, зміни будуть лише юридичні, - перша заступниця мера Житомира

27 January 2023, 12:33

Дитячу стоматологічну поліклініку, яка знаходиться у Житомирі на майдані Перемоги, приєднують до дитячої лікарні для забезпечення подальшого фінансування установи, буде ліквідоване лише комунальне підприємство, а не сама поліклініка.

Про це 26 січня в коментарі Житомир.info повідомила перша заступниця мера Житомира Світлана Ольшанська.

«Проєкт рішення про ліквідацію КП «Дитяча стоматологічна поліклініка» оприлюднений у зв’язку з тим, що з 1 квітня дитяча стоматполіклініка відповідно до правил і норм Національної служби здоров’я України не зможе укладати договори на надання послуг дитячому населенню: у них буде лише один договір, а за правилами НСЗУ такого бути не може. Тому ми передаємо повністю все дитячій лікарні: люди переходять туди на роботу, передається приміщення і земельна ділянка. Просто не буде окремої юридичної особи, стоматполіклініка буде в структурі дитячої лікарні», - пояснила Світлана Ольшанська.

Перша заступниця мера зауважила, що дитяча лікарня вже має укладені договори на пакети послуг дитячому населенню і додасться ще один пакет – стоматологічна допомога.

«Якщо ми не зробимо це приєднання, то не зможемо отримати кошти НСЗУ на надання стоматологічних послуг дітям, тоді з бюджету доведеться виділяти ще більше коштів, хоча ця послуга гарантована державою в рамках медичної реформи. Можливо в результаті приєднання буде оптимізація теперішнього штату КП «Дитяча стоматологічна поліклініка» щодо бухгалтерського та фінансового обліку, але це точно не стосуватиметься медичного персоналу. Питання майна і земельної ділянки не регулюються цим рішення, все залишається у комунальній власності», - наголосила Світлана Ольшанська.

Вона також розповіла, що «переселенню» дитячої стоматполіклініки у нове приміщення на проспекті Миру поки не планується.

«У нас є більш сучасне приміщення для поліклініки, це на проспекті Миру, 1, але наразі там не здійснений ремонт. Тому стоматполіклініка залишається там, де є зараз, різниця лише в тому, що це буде не окреме юридичне комунальне підприємство, а підрозділ в структурі дитячої лікарні», - сказала перша заступниця мера.

Нагадаємо, 25 січня на сайті міської ради був оприлюднений проєкт рішення сесії щодо припинення юридичної особи – комунальне підприємство «Дитяча стоматологічна поліклініка» Житомирської міської ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека» Житомирської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Житомирського міськвиконкому в серпні 2019 року говорили про те, що будівля потребує значних коштів для ремонту і стоматполіклініку можуть «переселити» на проспект Миру: забудовник багатоповерхівки, яка на той час будувалася на початку проспекту Миру, обіцяв передати приміщення на першому поверсі під дитячу стоматологічну поліклініку. В лютому 2021 року директор КП «Дитяча стоматологічна поліклініка» Дмитро Школа розповідав, що заклад має проблеми з фінансування наданих послуг від НСЗУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стоматполіклініка дитяча стоматологія КП ліквідація Ольшанська НСЗУ 
Матеріали по темі