Місто

Влада Житомира хоче ліквідувати ще одне КП, приєднавши дитячу стоматполіклініку до дитячої лікарні

25 January 2023, 18:11

Влада Житомира збирається припинити комунальне підприємство «Дитяча стоматологічна поліклініка» шляхом приєднання до комунального підприємства «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека».

Відповідний проєкт рішення сесії 25 січня оприлюднений на сайті міської ради.

«З метою оптимізації мережі комунальних підприємств в галузі охорони здоров’я, збереження доступності надання медичних послуг, забезпечення реалізації державної політики реформування сфери охорони здоров’я, ефективного використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, Житомирська міська рада вирішила припинити юридичну особу – комунальне підприємство «Дитяча стоматологічна поліклініка» Житомирської міської ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека» Житомирської міської ради. Визнати, що комунальне підприємство «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека» Житомирської міської ради є правонаступником майнових прав та обов’язків реорганізованого комунального підприємства «Дитяча стоматологічна поліклініка» Житомирської міської ради, з моменту внесення реєстраційних змін щодо припинення комунального некомерційного підприємства «Дитяча стоматологічна поліклініка» Житомирської міської ради», - йдеться у проєкті рішення.

Зауважимо, що дитяча стоматологічна поліклініка знаходиться в центрі Житомира – в старій одноповерховій будівлі на майдані Перемоги. В лютому 2021 року директор КП «Дитяча стоматологічна поліклініка» Дмитро Школа розповідав, що заклад має проблеми з фінансування наданих послуг від НСЗУ.

Нагадаємо, на засіданні Житомирського міськвиконкому в серпні 2019 року говорили про те, що будівля потребує значних коштів для ремонту і стоматполіклініку можуть «переселити» на проспект Миру: забудовник багатоповерхівки, яка на той час будувалася на початку проспекту Миру, обіцяв передати приміщення на першому поверсі під дитячу стоматологічну поліклініку.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 14 липня 2022 року депутати проголосували за ліквідацію КП «Фармація», 26 вересня цього ж року мер звільнив Геннадія Забродського з посади директора комунального підприємства «Фармація».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада стоматполіклініка дитяча стоматологія КП ліквідація  
Матеріали по темі