Суспільство

Купила на подарунок: після скарг житомирянці вдалося добитися повернення понад 1200 грн, витрачених на неякісну іграшку

6 February 2023, 09:43

Перед Новим роком житомирянка придбала іграшку на подарунок дитині, однак товар виявився неякісним. Тож жінці довелося вимагати повернення грошей. З відповідною заявою споживачка звернулася до Держпродспоживслужби, після цього їй вдалося отримати витрачені кошти.

Про це 2 лютого повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби.

«До Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області із письмовою заявою звернулась місцева мешканка, яка у м. Житомирі напередодні Нового року придбала іграшку для подарунку дитині. На переконання заявниці, покупка виявилась неналежної якості, що потребувало його обміну або повернення коштів», – йдеться у повідомленні.

Після скарги до Держпродспоживслужби покупцеві вдалося повернути гроші за неякісний товар.

«З метою вжиття усіх дієвих та доступних під час воєнного стану заходів, спрямованих на законне та обґрунтоване вирішення звернення, спеціалістами управління захисту споживачів в межах наданих повноважень проведено роботу, підсумком якої стало порозуміння між споживачем та суб’єктом підприємницької діяльності, а також повернення сплаченої за товар грошової суми», – зазначають у ГУ Держпродспоживслужби.

У пресслужбі ГУ Держпродспоживслужби в коментарі Житомир.info уточнили, що іграшка була придбана в одному з магазинів Житомира. Йдеться про машинку на пульті управління вартістю 1275 грн.

Консультаційну допомогу споживачі й суб’єкти господарювання можуть отримати за телефоном «гарячої лінії» Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області: (0412) 43-18-42.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2020 року в головному управлінні Держпродспоживслужби в області інформували про невдалу покупку взуття жителькою смт Озерне Житомирського району. В одному з магазинів ТРЦ «Глобал UA» жінка купила взуття, яке, як виявилося, було з істотним недоліком. Віддавати гроші у магазині відмовились, однак жінка добилася повернення коштів з допомогою спеціалістів управління захисту споживачів Держпродспоживслужби – їй повернули 1400 грн.

А в жовтні 2020 року у Житомирській області виявили продаж популярних іграшок з неприємним запахом і підприємцю тимчасово заборонили торгувати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба споживач покупець товар іграшка покупка відшкодування компенсація  
Матеріали по темі