Здоров'я

Житомирська дитяча лікарня отримала нове обладнання для діагностики та апаратного лікування зору

8 February 2023, 13:26

Сучасні набори лінз для підбору окулярів та нове обладнання для корекції зору 8 лютого отримала дитяча міська лікарня імені Володимира Башека від благодійної організації.

Завідуюча офтальмологічним відділенням розповідає: за день можуть прийняття до 30 маленьких пацієнтів, більшість з яких потребує діагностики за допомогою лінз.

«Це набір пробних лінз для діагностики аномалій рефракції та підбору окулярів. У нас спостерігається приблизно 3 500 дітей з аномаліями зору, і більша частина з них потребує окулярів. Лінзи сферичні для корекції зору – далекозорості й міопії або короткозорості, лінзи астигматичні – для корекції міопічного астигматизму та далекозорого астигматизму, а також призматичні лінзи для діагностики та лікувальних процедур при косоокості у дітей. На жаль, у нас не було таких сучасних гарних наборів, чотири лікарі на базі поліклініки, й був лише один повноцінний набір», – говорить завідувачка офтальмологічного відділення КП «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека» Раїса Левченко.


Пані Тетяна привела донечку на процедури з корекції зору. Жінка впевнена: лікування дієве.

«Наша Саша погано бачить. Раз на три місяці потрібно проводити корекцію зору. Ми приїхали до вас із Запорізької області, з окупованої території. Дуже раді, що можемо пройти цю процедуру, дуже нам подобається, у нас чудова медична сестра, і, звичайно, завжди є результати», – каже мама Тетяна Латиш.

Те, що процедури дають результат, переконує й одна з пацієнток.

«Я дивлюся мультфільми – це така процедура спеціальна, потім цифри. Дуже цікавих процедур багато. Мені стає краще бачити», – ділиться пацієнтка Анастасія.

Лікарі показують нові апарати, які отримали сьогодні для кабінету охорони зору. Кажуть, що завдяки новітньому обладнанню діти зможуть отримувати якісніше лікування.

«Ми отримали у наш кабінет охорони зору гарні апарати: «Струмочок», «Бівізіотренер БВТР» і кольорові окуляри. Всі апарати нові, раніше таких не було. Лікується короткозорість, далекозорість, косоокість, астигматизм, дуже багато діагнозів, при яких апаратне лікування дає гарні результати. Задоволені батьки, задоволені діти», – розповідає лікар-офтальмолог Тетяна Парфенюк.

Медицина розвивається, тому лікарні міста мають потребу у сучасному обладнанні, зазначила заступниця Житомирського міського голови.

«Ми закуповували, умовно кажучи, нове обладнання в приймальне відділення. Але з кожним роком у нас є нові сучасні апарати. Як ми змінюємо телефон, так і медицина не стоїть на місці. Тому постійно потрібне оновлення і постійно ми звертаємося до наших благодійників, спонсорів, тому що саме медичне обладнання є дороговартісним», – сказала заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

Допомогу дитячій лікарні передав «Фонд громади Житомира». Медичний заклад самостійно обирав, яке обладнання може отримати.

«Цей проєкт – це саме придбання обладнання, цілеспрямовано для облаштування офтальмологічного кабінету. Обладнання ми придбали на загальну суму 110 тисяч 500 грн», – каже голова правління «Фонду громади Житомира» Жанна Соловйова.

Вже відсьогодні прийом та лікування пацієнтів буде здійснюватися за допомогою нових наборів та обладнання.

Фоторепортаж з облаштованого сховища, де вимушені перебувати маленькі пацієнти Житомирської міській дитячій лікарні, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2023 року Житомирська обласна лікарня отримала від міжнародного фонду комп’ютерний томограф нового покоління.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня дитяча лікарня лікарня імені Башека дитина пацієнт зір очі корекція зору  
Матеріали по темі