Влада

Департамент ОДА за проєкти фортифікаційних споруд та будівництво укріплень на півночі Житомирської області платить двом фірмам

8 February 2023, 16:02

Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА уклав з однією фірмою чотирнадцять угод на розробку проєктної документації з будівництва фортифікаційних споруд для потреб оборони на території Коростенського району.

Зокрема, 8 лютого 2023 року оприлюднена в системі «Прозорро» інформація про дев'ять договорів на загальну суму 873 тис. 072 грн.

Фортифікаційні споруди планують звести на території Овруцької, Народицької та Словечанської територіальних громад, які знаходяться на півночі Житомирської області, біля кордону з білоруссю.

Всі угоди оприлюднені 8 лютого угоди мають однакову вартість – 97 тис. 008 грн, закупівлі проведені без використання відкритих торгів за процедурою «Українська визвольна війна». Роботи мають бути виконані до 20 лютого 2023 року.

Виконавцем робіт департамент ОДА визначив ТОВ «Містобудування»: зареєстроване в Житомирі в листопаді 2019 року, статутний капітал 5 тис. грн, основний вид діяльності – діяльність у сфері архітектури. Власник фірми – житомирянин Пустовіт Олексій Феліксович.

За даними аналітичної системи YouControl, з фірмою Пустовіта департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА в жовтні-листопаді 2022 року уклав більш ніж 30 угод. Зокрема, 19 грудня 2022 року були укладені п’ять угод (по 70 тис. грн кожна) на розробку проектної документації для будівництва військових інженерно-технічних споруд в громадах Коростенського району.

Тобто сумарна вартість замовлених у ТОВ «Містобудування» проєктів на будівництво споруд для військових становить 1 млн 223 тис. 072 грн.

За проєктами, зробленими «Містобудування» в грудні минулого року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА вже уклав п’ять угод на будівництво військових інженерно-технічних споруд, інформацію про які в системі «Прозорро» виклали 6 січня 2023 року, хоча угоди були укладені після 20 грудня минулого року, а роботи мають бути завершені до 20 лютого 2023 року..

Закупівлі знову ж таки проведені за процедурою «Українська визвольна війна», загальна сума укладених угод – 14 млн 978 тис. 803 грн: чотири угоди по 2 млн 713 тис. 683 грн і одна за 4 млн 124 тис. 071 грн.

fortif1

Скріншот з "Прозорро"

Будівельні роботи, як і проєктні, виконуватиме одна фірма – ТОВ «Національний Референт Центр»: зареєстроване в Житомирі в березні 2015 року, статутний капітал 10 тис. грн, основний вид діяльності – діяльність у сфері архітектури. Власник фірми – Трембовецький Андрій Павлович з Хмельницького.

За даними аналітичної системи YouControl, участь в державних закупівлях фірма бере з 2020 року, за цей час було укладено 17 угод на виконання будівельних робіт за бюджетні кошти, з них 12 угод – з департаментом регіонального розвитку Житомирської ОДА.

Нагадаємо, 19 січня начальник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко інформував, що в Житомирській області кордон із білоруссю зашивають окопами та заливають бетоном.

Як повідомляв Житомир.info, 5 жовтня 2022 року в Житомирській області інспектували лінії укріплення від українсько-білоруського кордону вглиб області. 11 листопада заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомляв, що на кордоні з білоруссю зводили стіну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укрівлення закупівля департамент ОДА проєкт фортифікаційна споруда кордон Коростенський район 
Матеріали по темі