Події

Підприємицю з Бердичева, яка продавала нелегальні цигарки й алкоголь дітям, оштрафували на 13,6 тис. грн

8 February 2023, 16:16

У Бердичеві Житомирської області адміністративна комісія оштрафувала місцеву жительку, яка продавала нелегальні цигарки й алкоголь неповнолітнім. Сума штрафу – 13 600 грн.

Про це 8 лютого повідомила ювенальна превенція Житомирської області.

«Під час спільного розгляду заяв поліцейські превенції отримали від місцевих жителів інформацію, щодо продажу за місцем проживання однією із жительок мікрорайону підакцизних товарів без ліцензії та дітям. Поліцейські Бердичівського районного відділу поліції Житомирщини відреагували на дану інформацію та вилучили у місцевої жительки 520 цигарок без марок акцизного податку», – нагадують у поліції обставини правопорушення.

Оскільки жінка, яка зареєстрована як фізична особа-підприємець на момент перевірки здійснила продаж неповнолітній особі алкогольного напою, а саме пива, та безакцизних тютюнових виробів, поліцейські склали стосовно неї адміністративний протокол за ч. 2 ст. 156 та ч. 1 ст. 164 КУпАП.

Увесь безакцизний товар правоохоронці вилучили.

Відповідно до санкцій статті КУпАП, громадянці доведеться сплатити максимальний штраф: 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 13 600 тисяч гривень.

Нагадаємо, 18 січня 2023 року ювенальна превенція Житомирської області повідомляла, що у Бердичеві жінка у власному обійсті продавала нелегальні цигарки та спиртні напої неповнолітнім. У жінки, яка зареєстрована як фізична особа-підприємець, вилучили 520 цигарок без марок акцизного податку.

Як повідомляв Житомир.info, 23 грудня 2022 року пресслужба поліції інформувала, що у Житомирі «дитячі» поліцейські пройшлися по барах та застали підлітків з пивом, на продавців склали протоколи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ювенальна превенція сигарета сигарети цигарки алкоголь штраф Бердичів  
Матеріали по темі