Місто

У житомирському водоканалі кажуть, що через добу після введення у дію нового трубопроводу нормальний тиск води мають 50% будинків

12 February 2023, 12:01

КП «Житомирводоканал» 11 лютого ввело в експлуатацію новопрокладений магістральний трубопровід. Приблизно через добу, 12 лютого, до 50% домоволодінь вода вже подавалася з нормальним тиском.

Про це об 11:29 год. 12 лютого повідомила пресслужба КП «Житомирводоканал».

«Друзі, маємо таку ситуацію: до 50% домоволодінь водопостачання вже подається з нормальним тиском, до іншої частини – поки що зі зниженим, тому що систему необхідно збалансувати.

Протягом двох діб ситуація нормалізується – фахівці вживають необхідних заходів», – йдеться у повідомленні.

Пресслужба підприємства дякує, що споживачі вказують «проблемні» адреси: «Це дозволить нам спрацювати максимально оперативно!», – зазначають у пресслужбі.

Нагадаємо, ввечері 9 лютого містян попередили, що у Житомирі 10 лютого підключатимуть новий трубопровід, роботи виконуватимуть з 8:00 до 24:00, в цей час водопостачання до будинків у центральній частині міста та на Богунії буде обмежене. Вдень 10 лютого пресслужба водоканалу поінформувала, що підключення північного магістрального трубопроводу на завершальному етапі. Вдень 11 лютого пресслужба комунального підприємства повідомила, що водоканал увів в експлуатацію новопрокладений магістральний трубопровід, зазначаючи, що система наповнюється водою поступово, але вже 11 лютого водопостачання мало відновитися. «Якщо у вас опісля 15:00 не буде відновлено водопостачання – лишіть Вашу адресу в коментарі, о/п чи, зателефонувавши на нашу "гарячу лінію": 0 800 752 553», – закликали у водоканалі.

Як повідомляв Житомир.info, житомиряни в центральній частині міста з травня 2022 року потерпають через низький тиск води: від початку травня проводилися роботи з прокладання нового трубопроводу, тиск води нормалізувався з 25 серпня, після повного відновлення роботи одного з головних трубопроводів міста.

Восени розпочали прокладати останню ділянку північного магістрального трубопроводу протяжністю в 600 метрів: 7 листопада водоканал роботи розпочали і станом на 22 грудня завершували, нормалізувавши тиск води. 27 січня 2023 року КП «Житомирводоканал» почало перепідключати новий трубопровід і попереджало про зниження тиску води в центральній частині Житомир впродовж 10-14 діб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал тиск води трубопровід магістральний трубопровід  
Матеріали по темі