Події

Сушила одяг на печі: у селі Житомирської області внаслідок пожежі у будинку загинула 81-річна господарка

17 February 2023, 11:57

У селі Лісобуда Коростенського району 16 лютого під час ліквідації пожежі в приватному житловому будинку вогнеборці виявили тіло 81-річної власниці.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«16 лютого о 09:35 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному дерев’яному житловому будинку у с. Лісобуда Ушомирської територіальної громади Коростенського району. Як з’ясувалось, сусіди побачили дим з вікна оселі та вибили вхідні двері у будинок. Через приток кисню вогонь розгорівся ще більше. До приїзду рятувальників вони самостійно гасили займання відрами з водою. По прибуттю фахівці ДСНС на підлозі в кімнаті виявили тіло 81-річної власниці оселі без ознак життя», - йдеться в повідомленні.

Як розповідають у пресслужбі ДСНС, спільними зусиллями бійців ДСНС та місцевого населення пожежу ліквідовано о 10:40. Вогнем знищено внутрішнє оздоблення стін у кімнаті, речі домашнього вжитку та меблі.

«За попередніми даними, загоряння сталося через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. За словами сусідів, господарка сушила одяг на печі, він зайнявся та впав на підлогу. Проте остаточна причина встановлюється фахівцями», - зазначають у головному управлінні ДСНС у Житомирській області.

Нагадаємо, у селі Ярунь Звягельського району Житомирської області 14 лютого близько 15 години сталася пожежа, внаслідок якої загинули двоє дітей. 15 лютого рятувальники надали подробиці трагедії та розповіли, що є кілька версій щодо причин займання, зокрема, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічки, також є ймовірність короткого замикання електромережі, а основною версією, яка буде розглядатися - це пустощі дітей з вогнем. У поліції ж розповіли, що відкрили кримінальне провадження, адже з’ясувалося, що під час пожежі мати була в алкогольному сп’нінні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник загиблий 
Матеріали по темі