Події

За добу у Житомирській області сталися 3 пожежі у житлових будинках, одна з яких – через пічне опалення

19 February 2023, 13:39

Упродовж доби вогнеборці ліквідували 3 пожежі у житловому секторі.

Про це 19 лютого повідомляє ГУ ДСНС у Житомирській області.

«18 лютого до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу в цегляному житловому будинку у с. Суємці Баранівської територіальної громади Звягельського району. По прибуттю до місця виклику рятувальників ДСНС було встановлено, що з покрівлі будинку йде дим, на горищі спостерігалось сильне задимлення. Вже о 16:45 пожежу вдалося локалізувати, а за годину повністю ліквідувати. Вогнем пошкоджено 10 кв.м перекриття та 30 кв. м покрівлі. Попередньо займання могло статися через порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення, остаточна причина наразі встановлюється. Ще 2 пожежі у житлових будинках ліквідували рятувальники в с. Ігнатпіль Овруцької громади та у с. Попільня Житомирського району», - йдеться в повідомленні.

У пресслужбі ГУ ДСНС Житомир.info розповіли, що у Житомирському районі у с. Попільня пожежа в будинку сталася вночі 19 лютого, обійшлося без постраждалих, причина наразі встановлюється.

«19 лютого близько 3 ночі у с. Попільня Житомирського району (Попільнянська ТГ) виникла пожежа в деревʼяному житловому будинку розмірами 10×5 м. Вогнем знищено 12 м2 покрівлі. На гасіння залучалося відділення рятувальників на чолі з начальником караулу. Ймовірна причина загоряння встановлюється фахівцями», - розповіли у пресслужбі головного управління ДСНС.

Нагадаємо, 17 лютого у селищі Іршанськ під час пожежі в підвальному приміщенні будинку врятували 32-річного чоловіка, а 16 лютого селі Лісобуда Коростенського району під час ліквідації пожежі в приватному житловому будинку вогнеборці виявили тіло 81-річної власниці.

Як повідомляв Житомир.info, у селі Ярунь Звягельського району Житомирської області 14 лютого 2023 року близько 15 години сталася пожежа, внаслідок якої загинули двоє дітей. 15 лютого 2023 року рятувальники надали подробиці трагедії та розповіли, що є кілька версій щодо причин займання, зокрема, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічки, також є ймовірність короткого замикання електромережі, а основною версією, яка буде розглядатися - це пустощі дітей з вогнем. У поліції ж розповіли, що відкрили кримінальне провадження, адже з’ясувалося, що під час пожежі мати була в алкогольному сп’янінні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник 
Матеріали по темі