Події

Хотіла отримати соцвиплати і втратила майже 29 тис. грн: жителька Житомирської області виказала шахраям банківські дані

22 February 2023, 11:58

Днями жителька Житомирської області хотіла отримати соціальні виплати, а втратила майже 29 тисяч гривень.

Про це 21 лютого повідомляє Новоград-Волинський Звягельський районний відділ поліції Житомирщини.

«Днями до поліції звернулась 41-річна місцева жителька, яка розповіла, що в мережі Інтернет побачила оголошення про соціальні виплати від держави, яке, як виявилось згодом, розмістили шахраї. В повідомленні також було вказано гіперпосилання, перейшовши за яким нібито можна було отримати гроші. Для цього необхідно лише вказати логін та пароль банківського мобільного додатку, що жінка і зробила. Наступного дня до заявниці зателефонував незнайомець та, назвавшись працівником банку, повідомив: для того, аби отримати виплати, потрібно назвати пароль, який за декілька хвилин прийде на мобільний жінки. Після того, як вона виконала всі зазначені умови, з її банківського та кредитного рахунків зникли майже 29 000 гривень», - йдеться в повідомленні.

Нині поліцейські розслідують обставини ошуканства за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України та встановлюють причетних осіб.

Водночас правоохоронці закликають громадян бути більш обачними у користуванні банківськими картками: ніколи й нікому не повідомляйте коди доступу до ваших рахунків, паролі, що надходять в смс-повідомленнях, а також не розголошуйте особистих відомостей невідомим особам та на сторонніх ресурсах. Будьте розсудливими та обережними.

Нагадаємо, 15 лютого Бердичівський районний відділ поліції Житомирської області повідомляв про двох ошуканих місцевих жительок, які втратили понад 75 тис. грн, одна з них повірила повідомленню з чат-бота з пропозицією отримати соцвиплати і втратила 54 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 7 лютого поліція повідомляла про житомирянку, яка повірила «працівнику» служби безпеки банку, виказала усі дані своїх карток і переказала 20 тис. грн шахраям. А 5 січня 2023 року жителька міста Житомирської області повірила шахраєві, назвала реквізити картки, паспортні дані і втратила понад 60 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство банк рахунок ошуканство соціальні виплати соцвиплати 
Матеріали по темі