Місто

Житомирський сміттєпереробний завод вже працює, - Сергій Сухомлин

23 February 2023, 10:46

Житомирський сміттєпереробний завод вже працює, урочистого відкриття не було.

Про це на сесії міської ради 23 лютого повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Ми не анонсували, не розрізали стрічки при відкритті заводу, бо розуміли, що він свого часу привертав увагу російських засобів масової інформації, тому ми в час війни не привертали до цього увагу. Перша черга заводу вже працює, глибина переробки на сьогодні становить приблизно 40-45%. Найближчим часом мають приїхати хорватські спеціалісти, запустити другу чергу, і тоді глибина переробки буде відповідно до проєкту 80-85% - за декілька місяців мають вийти на таку глибину переробки», - сказав Сергій Сухомлин.

На сесії депутати ухвалили проєкти рішень щодо діяльності сміттєпереробного заводу, які були оприлюднені ще 20 жовтня 2022 року. Зокрема, передбачено, що після введення в експлуатацію сміттєпереробного заводу комунальне підприємство «Автотранспортне підприємство 0628» Житомирської міської ради буде приймати на міському полігоні захоронення побутових відходів виключно наступні відходи:

відходів, що утворюються після перероблення відходів, які були зібрані виконавцями послуг з вивезення побутових відходів;

відходів, що утворюються в результаті виробничої діяльності підприємств, які за своєю специфікою господарської діяльності не можуть користуватися послугою з перероблення відходів;

ремонтних відходів.

За рекомендацією погоджувальної ради депутатська комісія з питань ЖКГ спільно з юридичним департаментом міської ради мають відпрацювати Договір про переробку твердих побутових відходів, що укладається між сміттєпереробним заводом та надавачами послуг з вивезення твердих побутових відходів.

Нагадаємо, станом на 19 січня 2022 року готовність цеху сміттєпереробного заводу становила 90%, роботи з монтажу обладнання були виконані на 40%. Також 19 січня Житомирський міськвиконком затвердив тариф сміттєпереробному заводу на переробку відходів. В програмі «Діалоги» 14 вересня цього ж року директор ТОВ «Ґрін Бін Україна» Євгеній Барах розповідав, що сміттєпереробний завод запрацює на початку листопада.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2021 року мер Житомира Сергій Сухомлин розповів, що роботи йдуть за графіком: будівництво сміттєпереробного заводу мають завершити до кінця року, а у 2022 році завод вже має працювати. У грудні 2021 року на сайті Житомирської міської ради повідомляли, що у січні 2022 року завод запрацює у тестовому режимі, а в лютому уже прийматиме на переробку сміття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сміттєпереробний завод сміття Сухомлин 
Матеріали по темі