Влада

Депутатам розповіли про більш ніж 0,5 млрд грн, виділених минулого року з бюджету Житомира на допомогу військовим

23 February 2023, 11:25

За минулий рік з бюджету Житомирської міської територіальної громади на допомогу військовим було витрачено більш ніж пів мільярда гривень.

Таку інформацію озвучили на сесії міської ради 23 лютого 2023 року.

«З місцевого бюджету впродовж 2022 року використано 541 мільйон гривень, в тому числі: прямі субвенції військовим частинам – 115,6 млн грн; передане майно, яке закуповували органи виконавчої влади – 15 млн грн; компенсація на придбання житла військовим – 100 млн грн; придбано 27 грудня 2022 року на 300 млн грн військових облігацій; заходи соціального захисту та охорони здоров’я – 11 млн грн. Також передано 90 одиниць автомобільної техніки – це техніка, в закупівлі якої ми сприяли волонтерам, та комунальна техніка, яку ми передавали військовим. Передано благодійної допомоги, яку ми отримували від різних країн Європи (продукти харчування, засоби гігієни, технічні засоби, амуніція, спільні мішки, одяг, каремати, медичні товари) на понад 160 тонн. Передано 120 генераторів, теплових гармат – 7 штук. Ми на цьому не зупиняємося: на цій сесії ви будете бачити значну кількість субвенцій, які надаються, також кошти закладаються на придбання майна, яке в подальшому буде передаватися військовим», - сказала перша заступниця мера Світлана Ольшанська.

Мер Сергій Сухомлин уточнив, що лише на цій сесії закладається приблизно 120 млн грн прямих субвенцій військовим частинам. Він також розповів про постійні прохання від військових про надання допомоги.

«В нас постійно йдуть листи від військових частин, звертаються за допомогою, просять закупити «мавіки», «матрікси» – те, що не може закупити Міністерство оборони. І сьогодні це про життя наших хлопців на передовій, в першу чергу. Ми десь тиждень тому передали на 95-у бригаду п’ять дорогих сучасних комплектів БПЛА Matriсе, вчора комбриг скинув відео – два підбиті танки (російські) Т-90, і це класно», - зауважив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, на сесії міської ради 15 грудня 2022 року мер Житомира розповідав, що з бюджету Житомира на потреби ЗСУ спрямували 150 млн грн, на цій же сесії вирішили закупити на 300 млн грн військових облігацій.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією Житомирської ОВА, в 2022 році в області спрямували на утримання доріг спрямували 582 млн грн, з яких 380 млн грн – цільова субвенція з держбюджету, а на заходи щодо протидії збройній агресії росії та ліквідацію наслідків війни витратили 765,7 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада військові бюджет Ольшанська Сухомлин БПЛА 
Матеріали по темі