Події

Упродовж доби у Житомирській області на пожежах загинули двоє людей

28 February 2023, 11:48

Упродовж доби на пожежах в оселях виявлено двох загиблих: у Малині – 80-річну жінку, у Ружині – 47-річного чоловіка.

Про це 28 лютого повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«27 лютого о 07:35 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в дерев'яному житловому будинку в м. Малин Коростенського району. Про це рятувальників сповістила містянка, яка йшла зранку на зупинку і побачила дим з-під даху помешкання. По прибуттю вогнеборців до місця виклику в оселі утримувалося густе задимлення. Їм довелося застосовувати апарати на стисненому повітрі для захисту органів дихання та зору. Під час проведення розвідки в будинку, рятувальники виявили на підлозі біля дверей тіло 80-річної власниці оселі. Ймовірно, жінка намагалася вибратися із задимленого приміщення, але їй забракло сил. 45 хвилин знадобилося бійцям ДСНС для ліквідації пожежі. Вогнеборці запобігли знищенню будинку. Попередньо встановлено, що причиною загоряння стало порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів», - йдеться в повідомленні.

Ще одна загибель на пожежі зареєстрована вчора в Бердичівському районі.

«Там у смт Ружин також горів дім. Сусід першим помітив задимлення та сповістив рятувальників. У своєму повідомленні він попередив, що в помешканні можуть бути люди. Ланкою газодимозахисної служби під час проведення розвідки в кімнаті оселі на ліжку було виявлено 47-річного чоловіка. Він ще подавав незначні ознаки життя — ледь чутним був його хрип. Осередок загоряння був у сусідній кімнаті, але незважаючи на те, що чоловік знаходився в іншій, він все одно надихався продуктами горіння.

Бійці ДСНС винесли постраждалого на подвір'я та почали надавати йому долікарську допомогу: непрямий масаж серця, штучне дихання. На жаль, врятувати його не вдалося. Медики, які прибули до місця виклику, констатували смерть чоловіка. Внаслідок надзвичайної події вигоріла кімната загальною площею 18 кв. м та речі домашнього вжитку. Подальшого розповсюдження вогню оселею рятувальники не допустили. Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалося 5 чоловік особового складу на 1 пожежному авто. Попередньо встановлено, причиною пожежі стала необережність під час куріння. Фахівці помітили в будинку недбало кинуті недопалки цигарок», - розповідають у пресслужбі ДСНС.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2023 року під час ліквідації пожежі в приватному житловому будинку в селі Разіне Романівської громади було виявлено загиблу 31-річну жінку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник загиблий Малин Ружин 
Матеріали по темі