Політика

Депутатам Житомирської міськради вже дали по 100 тис. грн на потреби округів: можна витрачати на матеріали та поточні ремонти

6 March 2023, 13:25

На 2023 році в міському бюджеті закладено 4,2 млн грн депутатських коштів: кожен депутат Житомирської міської ради отримає по 100 тисяч гривень для забезпечення потреб виборчого округу.

Про це 6 березня в коментарі Житомир.info розповів голова бюджетної комісії міської ради Юрій Мойсеєв.

«Під час ухвалення бюджету в грудні минулого року ми заклали ці кошти, по 100 тисяч. Є обмеження на їх використання відповідно до постанови Кабміну №590, але в цю постанову поступово вносяться зміни і вона стає лояльнішою. Минулого року, особливо в першій половині, депутатські кошти можна було витрачати лише на матеріальну допомогу, потім дозволили спрямовувати на придбання матеріалів, і наприкінці 2022 року дали можливість фінансувати поточні роботи. Капітальні видатки поки без змін – їх казначейство не пропускає», - пояснив Юрій Мойсеєв.

Він уточнив, що в 2023 році кошти, виділені на потреби виборців, депутати можуть витрачати на придбання матеріалів і поточний ремонт будь-чого. Під категорію «матеріали», зокрема, потрапляє оргтехніка та дитячі майданчики.

Нагадаємо, на початку 2022 року в бюджеті Житомирської міської територіальної громади було закладено по 100 тис. грн на кожного депутата міської ради для забезпечення потреб виборчого округу, а в жовтні цю суму подвоїли, і кожен народний обранець міг розподілити на потреби округу 200 тис. грн, але 28 з 42 депутатів всі виділені кошти віддали на матеріальну допомогу своїм виборцям.

Як у 2021 році депутати Житомирської міської ради витратити по 200 тис. грн, які виділялися з міського бюджету на потреби виборців, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: депутат округ міськрада кошти Мойсеєв 
Матеріали по темі