Політика

Більшість депутатів Житомирської міськради кошти на потреби округів в 2022 році спрямувала на матеріальну допомогу

3 January 2023, 12:55

На початку 2022 року в бюджеті Житомирської міської територіальної громади було закладено 4,2 млн грн «депутатських» коштів – по 100 тис. грн на кожного депутата міської ради для забезпечення потреб виборчого округу. До кінця року цю суму подвоїли, і кожен народний обранець міг розподілити на потреби округу 200 тис. грн, але 28 з 42 депутатів всі виділені кошти віддали на матеріальну допомогу своїм виборцям.

На сайті міської ради оприлюднена інформація про спрямування депутатських коштів у 2022 році.

Коли збільшили суму виділених коштів та чому вони майже всі пішли на матеріальну допомогу в коментарі Житомир.info 3 січня розповів голова бюджетної комісії депутат міської ради Юрій Мойсеєв.

«На сесії у жовтні ми додали кожному депутату ще по 100 тисяч гривень. Після російського вторгнення постановою Кабміну №590 були введені обмеження на використання коштів місцевих бюджетів, можна було спрямовувати лише на підтримку ЗСУ, територіальної оборони і матеріальну допомогу. Потім поступово почали знімати обмеження на витрачання коштів місцевих бюджетів, і зараз вже можна виділяти кошти також на благоустрій та поточні ремонти», - сказав Юрій Мойсеєв.

На 2023 рік кожному депутату Житомирської міської ради теж виділяють поки що по 100 тис. грн на потреби округів.

«Коли ми в грудні ухвалювали бюджет на 2023 рік, то заклали там 4,2 мільйона гривень на 42 депутати, по 100 тис. грн», - пояснив голова бюджетної комісії.

Нагадаємо, за січень-вересень 2022 року не витратили на потреби виборців жодної гривні з виділених на той час 100 тис. грн шість депутатів.

Як у 2021 році депутати Житомирської міської ради витратити по 200 тис. грн, які виділялися з міського бюджету на потреби виборців, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: депутат округ міськрада кошти  
Матеріали по темі