Події

У справі про вбивство в Житомирі мами й доньки призначили судово-психологічну експертизу: визначатимуть, чи не тиснули на обвинуваченого

10 March 2023, 09:54

У справі про вбивство мами й доньки, яке сталося в Житомирі у вересні 2021 року, суд призначив судово-психологічну експертизу.

Відповідна ухвала Богунського районного суду від 1 березня 2023 року оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Із клопотанням про призначення судово-психологічної експертизи до суду звернувся захисник обвинуваченого.

«Прокурор, потерпіла, представники потерпілих не заперечували проти призначення експертизи. Під час допиту в судовому засіданні поняті ОСОБА_11 та ОСОБА_12 зазначили, що під час проведення слідчого експерименту за участю ОСОБА_5, на останнього не здійснювався психологічний чи фізичний тиск. Відповідно до вимог ст.2 КПК України завданнями кримінального провадження є забезпечення повного та неупередженого судового розгляду. Згідно ст. 332 КПК України під час судового розгляду за клопотанням сторін кримінального провадження за наявності підстав, передбачених ст. 242 КПК України, суд має право своєю ухвалою доручити проведення експертизи експертній установі. Для забезпечення засад змагальності, повноти та об`єктивного розгляду справи, суд приходить до висновку про задоволення клопотання», - йдеться в ухвалі суду.

Експерти мають дати відповіді на сім питань, пов’язаних з проведення слідчого експерименту 5 вересня 2021 року за участю обвинуваченого.

Скріншот з ухвали суду

Нагадаємо, до Богунського районного суду м.Житомира 25 лютого 2022 року надійшов затверджений прокурором відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Житомирської обласної прокуратури обвинувальний акт про обвинувачення чоловіка за п’ятьма статтями КК України, зокрема – умисне вбивство, розбій, зґвалтування.

Як повідомляв Житомир.info, вдень 4 вересня 2021 року до поліції надійшло повідомлення від рятувальників, що після ліквідації пожежі у квартирі 5-поверхівки в Житомирі виявили тіла жінки та дитини з ознаками насильницької смерті. 22-річного житомирянина, обґрунтовано підозрюваного у вбивстві 36-річної матері та 13-річної дитини, затримали вранці 5 вересня на території Ружинської громади. 6 вересня суд обрав затриманому запобіжний захід: тримання під вартою без права внесення грошової застави. Затриманий розповів, що хотів викрасти коштовності у незнайомки, вбивати яку не збирався.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство суд експертиза  
Матеріали по темі