Події

Волинські митники затримали 40 тонн контрабандних житомирських ягід та грибів

5 April 2007, 18:15

35 тонн заморожених ягід брусниці та журавлини та 5 тонн заморожених грибів затримали працівники Волинської митниці. Про це «Волинську правду» повідомила головний інспектор зв’язків із громадськістю Волинської митниці Інна Романюк.

Одна з фірм Житомирської області, що здійснювала митне оформлення на Волинській митниці, подала до відділу митного оформлення документи на вивіз вантажу – заморожених ягід брусниці вагою 17 450 кг, журавлини – вагою 18 250 кг та грибів – вагою 4 990 кг. Заморожені овочі відправлялися нібито до Великобританії.

Під час перевірки документів у інспектора митниці виник сумнів щодо правильності їх заявлення, зокрема – щодо контракту із лондонською фірмою-отримувачем. Зробивши запит до Регіонального відділу Державного фінансового моніторингу України у Волинській області, співробітники підрозділу боротьби з контрабандою та митної варти отримали інформацію щодо відсутності реєстрації у Великобританії фірми, з якою укладено контракт і до якої нібито мав слідувати вантаж.

За фактом подання митному органу для оформлення вантажу документів, що містять неправдиві дані, складено протокол про порушення митних правил. Вантаж, загальна вартість якого становить 249 579 гривень, вилучено. Вирішується питання щодо подальшої долі ягідно-грибної афери.

www.pravda.lutsk.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі