Події

Жителька Житомирської області хотіла отримати соцвиплати від держави і втратила близько 20 тис. грн

16 March 2023, 11:39

На Житомирщині 57-річна жінка повірила повідомленню від шахраїв про оформлення соцдопомоги від держави і втратила близько 20 тис. грн.

Про це 15 березня повідомив Звягельський районний відділ поліції Житомирщини.

«Днями до поліцейських звернулась 57-річна місцева жителька із повідомленням про ошуканство. Жінка розповіла, що у мережі Інтернет вона побачила інформацію про оформлення соціальних виплат нібито від держави. Для того, аби отримати гроші, необхідно було перейти за посиланням та авторизуватися у системі через один із банківських додатків. Після чого потрібно було ввести паролі від застосунку та банківської картки. Відтак заявниця заповнила усі зазначені відомості. У результаті вона втратила близько 20 000 гривень» - йдеться в повідомленні.

Нині за вказаним фактом правоохоронці проводять відповідну перевірку за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Водночас поліцейські закликають громадян бути більш обачними у користуванні банківськими картками: ніколи й нікому не повідомляйте коди доступу до ваших рахунків, паролі, що надходять в смс-повідомленнях, а також не розголошуйте особистих відомостей невідомим особам та на сторонніх ресурсах.

Нагадаємо, з початку тижня станом на 11 березня жителі Житомирського району «віддали» шахраям понад 200 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 7 березня 2023 року поліція інформувала, що двоє жителів Звягельського району через надмірну довірливість «подарували» псевдопрацівникам банку більш ніж 85 тисяч гривень: поліцейські розпочали розслідування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство інтернет соцдопомога соцвиплати 
Матеріали по темі