Суспільство

В Житомирі студенти, агрономи та переселенці вступають в штурмові бригади, щоб пришвидшити перемогу

20 March 2023, 13:29

Час повертати своє настав, добровольці активно вступають у штурмові бригади. Ми поспілкувалися з тими, хто вирішив долучитися до бригади «Лють».

Сергій - студент «Житомирської політехніки», попри вмовляння батьків не йти на службу у свої 21, хлопець твердо вирішив боронити країну.

«Казали: ти студент, можеш не служити. Хочу служити, хочу захищати батьківщину. Тому що мені ще у цій країні жити, не батькам, не старшим. Країна починається з нас, нам у цій країні жити – нам її й боронити», - ділиться доброволець Сергій Польовий.

Сергій впевнений у собі, адже знає свою мету: звільни країну від окупантів.

«Страху немає, тільки лють», - сказав доброволець.

Михайло приїхав з Ружинської громади. Чоловік хоче бути корисним та не стояти осторонь, коли в країні війна.

«Хочу хоч якусь частку себе вкласти до цієї перемоги, сподіваюся, що найшвидшої», - говорить доброволець Михайло Морванюк.

Михайло не має військового досвіду, адже у мирному житті пов'язаний з агрономічною справою. Втім чоловік впевнений – це не стане на заваді.

«Зараз у нас, в українців, найбільша мотивація, навпаки, пов'язати себе з цією справою для найшвидшої перемоги», - каже доброволець.

Валерій був вимушений з родиною переїхати до Житомирської області.

«Почали стріляти, у мене дитина, тоді прилетіло дуже близько від нашого дому. Ми вирішили, що треба виїжджати з Києва і приїхали в Житомирську область, і залишилися»,- ділиться доброволець Валерій Грушовець.

У мирному житті чоловік працював на меблевій фабриці і планував відкрити власну справу.

«Дуже далекий (ред. від цієї справи), ніколи навіть не думав у поліцію або у військо йти, але це війна», - каже доброволець.

Валерій розповідає, що постійно шукав можливість потрапити до армії, аби допомогати боронити країну.

«З початку війни хотів йти служити. Їздив до військкомату, мені сказали: ти не служив, поки чекай виклику. Був на блокпосту. Знайомі працюють у поліції, кажуть: не хочеш спробувати в «Лють»? Почитав, що таке «Лють», і вирішив - чому б і не спробувати. Якщо ми не підемо, то хто піде? Потрібно йти захищати країну, щоб він скоріше закінчилася війна», - ділиться Валерій Грушовець.

Доброволець каже: бажання жити у війни країні набагато сильніше, за страх.

«Це звірство - те, що вони творили. У мене дуже багато знайомих вже немає, багато колег немає. У мене дитина і я хочу, щоб мій син виріс у чистій країні, а не захопленій, тому мушу йти», - говорить доброволець Валерій Грушувець.

Фінальним етапом відбору до бригади «Лють» є співбесіда з поліцейською комісією. Кандидати мають різні професії. Але всіх об’єднує одна мета: рідну землю треба звільнити від окупантів.

Набір до Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції, а також до «Гвардії наступу», триває. Усі бажаючі можуть долучитись, подавши анкету онлайн на сайті nabir.np.gov.ua.

Нагадаємо, 17 лютого у ГУНП у Житомирській області відбулося засідання комісії, на якій розглядали кандидатів на службу до спецбригади поліції «Лють».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лють Гвардія наступу штурмова бригада 
Матеріали по темі