Влада

На чому влада Житомира збирається економити в 2023 році

28 March 2023, 11:29

Мер Житомира Сергій Сухомлин затвердив заходи щодо економного і раціонального використання бюджетних коштів та організації виконання бюджету Житомирської міської територіальної громади в 2023 році.

Відповідне розпорядження мер підписав 27 березня.

Крім контролю, роз’яснювальної роботи та інформування в додатку до розпорядження є й конкретні заходи щодо економії бюджетних коштів, зокрема:

встановлення режиму суворої економії бюджетних коштів, зокрема на відрядження та послуги зв’язку;

обмеження здійснення вхідних дзвінків на номери операторів мобільного зв’язку зі стаціонарних телефонів;

проведення детального аналізу діючої мережі бюджетних установ з метою оптимізації витрат на їх утримання (не відкривати класи з низькою наповненістю, зведення груп в дитсадках на літній період);

мінімалізація використання бюджетних коштів для проведення заходів з відзначення пам’ятних та історичних дат, ювілеїв підприємств, установ та організацій, професійних свят, ювілеїв і вшанування пам’яті видатних осіб та інших подій.

Для наповнення бюджету влада рекомендує постійний контроль за надходження податків та орендної плати і планує зайнятися зовнішньою рекламою: впорядкувати об’єкти реклами та підготувати проєкт рішення щодо зміни вартості об’єктів реклами.

Є в заходах і окремий розділ щодо комунальних підприємств:


Також міська влада збирається сприяти створенню нових робочих місць та виготовити промоційний відеоматеріал та іншу рекламну продукцію щодо сплати місцевих податків.

Всі затверджені заходи дивіться тут

Нагадаємо, у 2022 році планові показники загального фонду бюджету Житомирської міської територіальної громади були виконані на 103,6%, вдалося повністю виплатити кошти по двох міжнародних кредитах і купити для підтримки ЗСУ військових облігацій на 300 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, за даними Міністерства фінансів, у 2022 році приріст доходів загального фонду місцевих бюджетів по Житомирській області становив 42%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розпорядження бюджет економія  
Матеріали по темі