Влада

В Україні цього року планують за кошти держбюджету забезпечити житлом 2 000 ветеранів та родин загиблих воїнів

29 March 2023, 09:55

Мінветеранів координує з органами місцевої влади питання виплат грошової компенсації для придбання житла ветеранами та членами їхніх сімей у 2023 році.

Про це 28 березня повідомила пресслужба Міністерства у справах ветеранів.

«У вівторок, 28 березня, фахівці Міністерства у справах ветеранів України провели онлайн зустріч з представниками органів місцевої влади та соціального захисту населення щодо реалізації бюджетних програм із забезпечення житлом ветеранів війни, членів їхніх сімей та родин полеглих Воїнів у 2023 році. Участь взяли понад 300 представників з усіх регіонів України. Зазначимо, що 24 березня за ініціативи Мінветеранів Уряд вніс зміни до постанов КМУ №№719, 280 та 214, якими удосконалив порядки виплати грошової компенсації для придбання житла ветеранами та членами їхніх сімей. Зокрема, створено механізм реалізації права на отримання грошової компенсації тими одержувачами, яким така компенсація була призначена у 2018-2022 рр. і до цього часу не виплачена, та які після повномасштабного вторгнення рф вимушено перемістилися з території, де ведуться бойові дії, чи тимчасово окупованої рф, за місцем перебування на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО. За чотирма бюджетними програмами у 2023 році на це передбачено 5,5 млрд грн», - йдеться у повідомленні.

Мінветеранів організувало зустріч із представниками органів місцевого самоврядування і соціального захисту, щоб ознайомити їх із змінами до нормативно-правових актів, а також роз'яснити і вирішити проблемні питання, які виникають під час розгляду документів про призначення грошової компенсації.

Директор департаменту соціального захисту Мінветеранів Руслан Приходько під час зустрічі зазначив, що за дорученням прем’єр-міністра України фахівцями Міністерства була проведена комунікація із представниками Мінреінтеграції, Міноборони, МВС та Мінфіном, які опрацювали та підтримали зміни до відповідних урядових постанов.

У них враховані також і пропозиції громадськості, а саме робочої групи з питань опрацювання проблематики внутрішньо переміщених осіб з числа учасників АТО/ООС при Мінветеранів. Йдеться про збереження коефіцієнта збільшення опосередкованої вартості 1,75 для міст Київ, Дніпро, Львів, Одеса та Харків при розрахунку розміру грошової компенсації, яким було призначено до внесених змін від 29.07.2022.

«Наразі Мінветеранів очікує від місцевих органів соціального захисту потребу на виплату грошової компенсації за житло, щоб підготувати розподіл коштів та спрямувати їх до місцевих бюджетів для подальшої виплати одержувачам. Очікуємо, що у 2023 році житлом за рахунок коштів державного бюджету буде забезпечено орієнтовно 2 000 ветеранів та родин загиблих (померлих) Воїнів. Разом з вами робимо все можливе, щоб в умовах воєнного стану створити належні умови у сфері соціального захисту для наших Захисників та Захисниць України, їхніх рідних. Працюємо далі задля наближення нашої Перемоги», – наголосив Руслан Приходько.

Нагадаємо, на засіданні міськвиконкому 1 лютого мер Житомира розповідав, що військові вже отримали 50 сертифікатів на придбання житла в обласному центрі.

Як повідомляв Житомир.info, в 2020 році в Житомирській області 30 родинам учасників АТО/ООС було виплачена грошова компенсація для придбання житла на суму майже 28 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінветеранів житло ветеран Приходько  
Матеріали по темі