Події

Назвався сином і виманив у чоловіка 11 тис. грн: житомирські поліцейські оголосили про підозру жителю Черкащини

30 March 2023, 16:46

У лютому до правоохоронців звернувся житель райцентру із заявою про шахрайство. Потерпілий втратив 11 тис. грн, повіривши незнайомцеві, який під час телефонної розмови назвався його сином та попросив грошей для придбання нового мобільного.

Про це 30 березня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Бердичівського районного відділу поліції.

«При чому чоловік спочатку переказав 3 тисячі гривень нібито для першого внеску. Однак через деякий час псевдосин зателефонував знову і сказав, що цих коштів недостатньо. Тоді потерпілий вніс на вказаний рахунок ще 8 тисяч гривень і лише згодом зрозумів, що його ошукали. Поліцейські, відпрацювавши зібрані відомості про подію, встановили особу причетного. Ним виявився 40-річний раніше судимий за низку майнових злочинів житель Черкащини, який тимчасово мешкав у м. Бердичеві», - розповідають у поліції.

Нині слідчі оголосили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Тож у межах досудового розслідування триває з’ясування всіх обставин та перевірка причетності підозрюваного до подібних правопорушень.

Усі слідчі дії проводяться під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури.

Водночас правоохоронці вкотре закликають жителів Бердичівщини бути вкрай обережними у спілкуванні з незнайомцями, особливо якщо вони звертаються до вас у телефонному режимі, називаючись рідними, знайомими, посадовцями, лікарями, соціальними працівниками, поліцейськими тощо.

Нагадаємо, 27 березня слідчі Коростенського райуправління поліції оголосили про підозру у трьох шахрайствах 37-річному чоловікові. Нині він перебуває у місцевій виправній колонії, однак за допомогою мобільного зв’язку скоїв нові кримінальні діяння: продавав неіснуючих цуценят та автомобілі.

Як повідомляв Житомир.info, 23 березня 2023 року начальник відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області Департаменту кіберполіції НП України Владислав Мотовилець розповів про найбільш розповсюджені види шахрайства та дав поради, як уберегтися від шахраїв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство інтернет соцмережі 
Матеріали по темі