Влада

За перший квартал 2023 року в Житомирській області на нелегальних перевізників склали майже півтора десятка актів

6 April 2023, 09:47

У Житомирі 5 квітня відбулося засідання обласної робочої групи з питань боротьби з нелегальним перевезенням пасажирів автомобільним транспортом. Під час засідання розглядали результати державного контролю на автомобільному транспорті у Житомирській області за 2022 рік та I квартал 2023 року.

Про це 6 квітня повідомила пресслужба Житомирської облдержадміністрації.

«Працівниками відділу БДР УПП в Житомирській області ДПП була проведена робота у сфері боротьби з нелегальними перевезеннями пасажирів автомобільним транспортом у 2022-2023 роках. За результатами проведених заходів у 2022 році було виявлено та задокументовано 59 випадків порушення ПДР та законодавства у сфері надання послуг з перевезення пасажирів та в першому кварталі 2023 виявлено 28 порушень», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що Відділ державного нагляду (контролю) у Житомирській області Державної служби України з безпеки на транспорті у 2022 році перевірив 1195 транспортних засобів, виявлено 214 порушень законодавства про автомобільний транспорт та складено 201 акт проведення перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт під час здійснення перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом загального користування, в тому числі 51 акт на нелегальних перевізників, крім того, відповідно до ст. 164 КУпАП складено 5 протоколів про адміністративні правопорушення.

За перший квартал 2023 року перевірено 408 транспортних засобів, виявлено 117 порушень законодавства про автомобільний транспорт та складено 115 актів перевірки, в тому числі 14 актів на нелегальних перевізників, крім того, відповідно до ст. 164 КУпАП складено 6 протоколів про адміністративні правопорушення.

ГУ ДПС у Житомирській області в поточному році проводило фактичну перевірку з дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами). В ході проведення перевірки встановлено факт використання суб’єктом господарювання праці чотирьох найманих працівників без належного оформлення трудових відносин. За результатами проведеної перевірки матеріали направлені до Центрально-західного міжрегіонального управління державної служби з питань праці.

Як повідомляв Житомир.info, розпорядженням від 7 травня 2022 року голова Житомирської облдержадміністрації (нині – обласна військова адміністрація) Віталій Бунечко створив обласну робочу групу з питань боротьби з нелегальним перевезенням пасажирів автомобільним транспортом. Очолила робочу групу заступниця голови ОДА Наталія Остапченко.

28 червня 2022 року в ОВА відбулося засідання обласної робочої групи з питань боротьби з нелегальним перевезенням пасажирів автомобільним транспортом. На засіданні, зокрема, зазначалося, що останнім часом почастішали випадки надходження листів від перевізників області з проханням вирішення проблем нелегальних перевезень в області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перевізник перевезення автобус пасажир робоча група  
Матеріали по темі