Події

У Житомирі правоохоронці за добу повернули додому 5 дітей, які самостійно розгулювали містом у пізню пору

12 April 2023, 16:03

Минулої доби житомирські поліцейські повернули додому 5 неповнолітніх.

Про це 12 квітня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Близько 22:00 курсант Національної академії внутрішніх справ звернув увагу на хлопчика, який самотньо йшов однією з центральних вулиць обласного центру. Під час розмови з ним виявилося, що 8-річий житомирянин допізна гуляв, а нині збирається повернутися додому в інший мікрорайон міста. А от як це зробити – не знає. Тож патрульні поліцейські, які прибули за повідомленням колеги, доставили хлопчика додому та передали мамі», - йдеться в повідомленні.

Тоді ж до поліції надійшло повідомлення від перехожих, які помітили на зупинці громадського транспорту поблизу торгівельного центру ще трьох дітей без супроводу дорослих. Двох хлопчиків, віком 12 та 6 років, та 10-річну дівчинку правоохоронці доставили до Житомирського райуправління поліції.

Як з’ясувалося, старші діти – брат та сестра. Вони виховуються в родині, що знаходиться у складних життєвих обставинах та перебуває під наглядом соціальних служб. Цього дня діти пішли з дому та розважалися у торговельному центрі. Увечері їх відсутність помітив 15-річний старший брат та, після невдалих самостійних пошуків, прийшов до управління поліції по допомогу. Там і застав знайд. Усіх разом доставили до місця проживання, де перебувала їх мати. Водночас виявилося що наймолодший, 6-річний хлопчик - братик першого з мандрівників. Загалом у родині виховуються 5 дітей. Коли старшого повернули додому, інші не одразу зрозуміли, що відсутній ще один член сім’ї.

Відтак нині з обома сім’ями працюють ювенальні поліцейські. Також про обставини подій вони сповістили соціальні служби для відповідних заходів. Водночас стосовно батьків юних мандрівників будуть складені адміністративні матеріали за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП.

Поліцейські закликають батьків дбати про безпечне дозвілля дітей, контролювати їх місцезнаходження, не допускати їх перебування поза домівкою у пізній час без супроводу дорослих.

Нагадаємо, житомирські поліцейські розшукують житомирянку Ірину Лугову з її 5-річним сином Артемом Луговим, які 8 квітня вийшли з дому і не повернулися. Також рідні та поліція розшукують жительку селища Новогуйвинське Ольгу Шмиріну, яка зникла наприкінці березня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розшук дитина діти неповнолітня неповнолітній 
Матеріали по темі