Події

На Мальованці у Житомирі рятувальники двічі відкачували воду із підтоплених дворів

13 April 2023, 17:34

Упродовж минулої доби рятувальники Житомирської області здійснили шість виїздів на відкачування ґрунтових вод, що утворилися внаслідок інтенсивних опадів у вигляді дощу.

Про це 13 квітня повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

Так, о 09:45 год. 12 квітня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що необхідна допомога рятувальників у відкачці ґрунтових вод з територій 4 приватних домогосподарств, що розташовані поруч на одній із вулиць міста Малин Коростенського району.

«По прибуттю за вказаною адресую з’ясувалося, що внаслідок інтенсивних опадів у вигляді дощу ґрунтовими водами затоплені подвір’я та присадибні ділянки приватних домоволодінь. За допомогою автоцистерни та мотопомпи рятувальники відкачали з обійсть воду. До проведення аварійних робіт залучалося 2 чоловіки особового складу та 1 одиниця техніки», – йдеться у повідомленні.

А у Звягелі фахівці ДСНС відкачали воду з підвального приміщення одного з навчальних закладів районного центру.

До того ж роботи по відкачуванню ґрунтових вод з присадибних ділянок приватних домоволодінь двічі проводилися в обласному центрі, а також в містах Коростишів та Коростень.

Загалом упродовж доби рятувальники за допомогою пожежної техніки та мотопомп відкачали 1105 куб. м води.

У пресслужбі ГУ ДСНС України у Житомирській області в коментарі Житомир.info уточнили, що в Житомирі воду рятувальники відкачували на приватних обійстях на провулку Вишневому та вулиці Скульптора Олішкевича, що у мікрорайоні Мальованка.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня 2023 року рятувальники розповідали, що впродовж доби 8 разів відкачували воду біля будинків жителів Житомирської області, зокрема в обласному центрі залучалися до відкачування води на вулиці Піщаній, що у районі Крошні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода рятувальник ДСНС підтоплення Мальованка 
Матеріали по темі