Економіка

Ціна на яйця стабільна, а овочі подорожчали: статистики розповіли про ситуацію на продуктовому ринку в Житомирській області

16 April 2023, 10:17

На споживчому ринку Житомирської області у березні порівняно з лютим ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 1,4%. Рекордсменкою за зростанням ціни стала капуста, яка подорожчала на 60,5%.

Про це 13 квітня повідомило Головне управління статистики у Житомирській області.

Як у березні змінилися середні споживчі ціни на продукти, статистики 14 квітня показали в інфографіці.

Так, у березні трохи подорожчали свинина, яловичина, риба, а от сало та куряче філе «скинули» в ціні кілька гривень. Натомість куряча тушка стала дорожчою.

Яйця тримають майже стабільну ціну – за десяток доводиться викласти понад 60 гривень. Ціни на хліб у березні практично не змінилися. Молочні продукти додали в ціні приблизно гривню. А середня ціна на гречку та рис знизилася, хоч і ледве помітно.

Овочі ж подорожчали доволі суттєво: так, скажімо, у лютому середня ціна на цибулю становила 40,94 грн, а в березні – 54,04 грн, морква у лютому вартувала 27,23 грн, у березні – 38 грн.

Детальніше – в інфографіці:

Нагадаємо, за словами продавців, незадовго до Великодня-2023 ціни, у першій декаді квітня, ціни на Житньому ринку в Житомирі не надто змінилися, щоправда, як зазначають самі продавців, святкова випічка трохи подорожчала, якщо порівнювати з минулим роком.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2023 року порівняно з січнем на споживчому ринку в Житомирській області ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,1%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціна ціни статистика ринок продукти ринок овочі яйця  
Матеріали по темі