Події

Дві жительки Житомирської області втратили понад 70 тис. грн: пенсіонерці «знімали порчу», а бібліотекарка повірила «кіберполіцейському»

20 April 2023, 09:22

Поліцейські Житомирської області розшукали «добродійку», яка знімала «порчу» та вкрала гроші у пенсіонерки.

Про це 19 квітня повідомила пресслужба ГУНП з посиланням на інформацію Бердичівського районного відділу поліції.

«Із заявою про зникнення усіх заощаджень у 81-річної пенсіонерки до поліції звернулась її онука наприкінці березня. Жінка розповіла, що її бабуся виявила відсутність 13 000 гривень після візиту незнайомки, яка нібито «відводила біду» від родини та знімала «порчу»», – розповідають у поліції.

Оперативники кримінальної поліції Бердичівського райвідділу встановили «добродійку». Нею виявилася 44-річна жителька Семенівської громади, яка у скоєному зізналася. Жінка розповіла, що під час проведення «ритуалу очищення», скористалася неуважністю старенької і забрала її заощадження. Гроші витратила на власні потреби.

18 квітня за погодженням з Бердичівською окружною прокуратурою слідчі поліції оголосили жінці про підозру за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Досудове розслідування триває. Нині підозрювану поліцейські перевіряють на причетність до аналогічних злочинів вчинених на території громади.

Відповідно до чинного законодавства подібні дії караються до 8 років ув’язнення.

У поліції також розповідають про черговий випадок шахрайства. Так, 18 квітня жителька Черняхівської територіальної громади, бібліотекарка, повірила словам невідомого, який зателефонував і назвався кіберполіцейським. Чоловік повідомив, що з її банківської карти хтось намагається переказати гроші, а для блокування сторонніх дій їй необхідно виконати його вказівки. У результаті з рахунку жінки були зняті майже 60 тисяч гривень.

За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та встановлюють причетного до ошуканства потерпілої.

Загалом лише за одну добу у Житомирській області зафіксовано 17 повідомлень про шахрайства, а від початку року слідчі поліції розпочали близько 800 кримінальних проваджень.

Як повідомляв Житомир.info, 6 квітня 2023 року в поліції розповідали про пенсіонерку з Житомира, яка повірила «липовим» лікарю і медсестрі та віддала їм 30 тис. грн, аби врятувати дочку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка шахрайство ошуканство  
Матеріали по темі